A tavalyi iPhone-t nem verik az új Galaxy S10-ek, mi lesz a többiek idei telefonjaival?

A tavalyi iPhone-t nem verik az új Galaxy S10-ek, mi lesz a többiek idei telefonjaival?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány nap alatt befutottak az új Samsung Galaxy S10-ek első teljesítménytesztjei.

Az első benchmarkok számszerűsíthető választ adnak a kérdésre, valójában mennyire is erősek az új Galaxyk, akár a processzor, akár a grafikus gyorsító tekintetében az előd, és persze a piac többi szereplőjéhez képest.

A GSMArena a Galaxy S10-et és a csúcsragadozó S10+ telefonokat tesztelte, és szokásos mód a többmagos és egymagos vizsgálattal indították a sort. A GeekBench azonban lehangoló eredményt hozott ki előbbi tekintetében: ezen a teszten a tavalyi iPhone Xs Max és a Xiaomi idei Mi 9-e győzött, a két Galaxy csupán a harmadik helyet tudta megcsípni, de azt is csak épphogy, a Kirin 980-al hajtott Mate 20 Pro nem sokkal maradt le tőle.

©

Az egymagos teszten az Exynos 9820 már látványosabb eredményt produkált, de az Apple A12 Bionic processzorát itt sem sikerült megszorongatni. Ennél beszédesebb viszont, hogy az előző modell, az S9+ mennyivel gyengébbnek mutatkozik, ha az új telefonokkal kell versenyeznie.

©

A szintén teljesítményteszteket közlő AnTuTu vizsgálata már egész más képet fest az S10-ekről. A Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro telefonjainál egyértelműen erősebb készülékekkel van dolgunk, annyira, hogy a tavalyi Note 9 és Galaxy S9 a közelébe sem tud férkőzni ezen a vizsgálaton. Más a helyzet viszont, ha a Xiaomi Mi 9 és az Apple iPhone Xs Max áll a rajtvonalnál, ezeket itt sem tudta beelőzni az S10.

©

A GPU-t eléggé leterhelő GFXBench 3.0-án (Manhattan 1080 offscreen) szintén jól szerepeltek az új Galaxyk, sőt, a Mi 9-et itt például sikerült is megverni. Az Xs Max azonban ebben a versenyben is jobb volt, az Aztek Vulkan High (onscreen) vizsgálatkor pedig megsemmisítette az új Galaxykat.

©
©

Jól látható tehát, hogy a Samsung házon belül több esetben is felülmúlta önmagát. Fotózás terén szintén nagyon jó eredményekről hallani, de kérdéses, hogy mindezek elegendők lesznek-e a vásárlók megnyerésére. Főleg, ha a konkurencia termékei közül egy hónapokkal korábbi eszköz is jobb teljesítményt produkál nála – a többi gyártó idei újdonságai még csak ezután kerülnek majd elő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások