Trump (és kicsit Orbán) rémálma testesül meg ebben a videojátékban

Trump (és kicsit Orbán) rémálma testesül meg ebben a videojátékban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem túl gyakori, hogy egy videojátékban a kormányok tevékenységét bírálják, hát még akkor, ha az a bevándorlással is kapcsolatos. A Division 2-ben viszont pont ez történik.

Aki kicsit is érdeklődik a nemzetközi történések, különösképp az amerikai kormányzat tevékenysége iránt, valószínűleg hallott már róla, miért tervez falat építtetni a mexikói határra Donald Trump. Az amerikai elnök ezzel kapcsolatos “kérése” ráadásul nem kis vitát szült a politikai porondon.

Mindez azért fontos most, mert a március 15-én megjelenő Tom Clancy's The Division 2-ben épp ezt figurázzák ki a fejlesztők, természetesen a maguk módján: a videojátékban pont fordítva, a mexikói kormány épít határfalat, hogy az elszabaduló vírus miatt menekülő amerikai lakosság ne tudjon délre jutni – és ezzel tovább terjeszteni a veszélyes kórokozót.

A játékot készítő Ubisoft még “sajtóközleményt” is kreált a dolognak, így értesítve az amerikai népet arról, hogy hiába is próbálkoznak, a másik oldalt zárt ajtók fogadják őket. Ismerős helyzet, igaz? Az amerikaiak ellen épülő fal természetesen fikció, de nem lehet nem felfedezni benne napjaink egyik legégetőbb politikai kérdését, a menekültügyet.

A The Division 2 hazánkban is megjelenik, PC-n, Xbox One és PlayStation 4 konzolokon is játszható lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások