Szegediek, itt a jó hír: feltették a Google Térképre az összes városi menetrendet

Szegediek, itt a jó hír: feltették a Google Térképre az összes városi menetrendet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Mostantól Szeged minden villamos-, trolibusz- és buszjáratának menetrendje elérhető a Google Térkép útvonaltervező rendszerében.

A Google Térkép 2007 óta szolgáltat tömegközlekedési adatokat. A funkció mára a világ 78 országának és több mint 3,8 millió állomásának közlekedési információit tartalmazza. A helyi közösségi közlekedési adatok több magyar városban is elérhetőek már, többek között Budapesten, Miskolcon és Pécsen – ehhez a táborhoz csatlakozott most Szeged a Google, a városvezetés, a trolikat és a villamosokat üzemben tartó Szegedi Közlekedési Társaság és a buszokért felelős DAKK együttműködésének köszönhetően.

Ehhez a szegedi útvonaltervezés/navigáció közben egyszerűen csak a térképes felület mellett/felett megjelenő busz ikonra kell kattintani.

©

„A városi közlekedési rendszereknek lépést kell tartani a technológiai és informatikai fejlődéssel is: Szegeden milliárdos forrásokat fordítottunk a közlekedési infrastruktúra és a járműpark fejlesztésére, emellett kiemelt figyelmet kaptak az utasok kényelmét szolgáló fejlesztések is, aminek szerves része az utastájékoztatás. Minden szegedi jármű ingyenes wifivel közlekedik, és az országban elsőként érintéses bankkártyával lehet jegyet venni a fedélzeti automatáinkban. A Google Térkép alkalmazás mostantól nem csak az egyéni közlekedés megtervezéséhez nyújt segítséget, de alternatívákat is kínál” – mondta a Google által kiadott közlemény szerint Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

Fontos, hogy Szegeden a Google Térkép csak azt mutatja, hogy a menetrend szerint milyen menetidőre számíthatnak az utasok. Ez azt jelenti, hogy papírforma szerint mennyi idő múlva jön a busz, valós idejű közlekedési információkat egyelőre nem láthatnak a közlekedők.

[Mint egy álom, olyan lesz az új Google Maps]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások