Miért szeretjük jobban a keserű sört és kávét, mint az édes italokat?

Miért szeretjük jobban a keserű sört és kávét, mint az édes italokat?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Amerikai kutatók a legújabb tanulmányukban arra jutottak: azért az érzésért isszuk inkább az italokat, amelyet okoznak, mint az ízük miatt.

Az, hogy milyen italt választunk az elénk tettek közül inkább múlik azon, hogy melyikhez milyen hatást kötünk, mint azon, hogy melyiknek milyen az íze – ez derül ki a chicagói Feinbergi Orvostudományi Iskola legújabb kutatásából, amelyet az Indy100 írt meg.

A kutatásban részt vevő 336 ezer főt két csoportra osztották: a "keserű-kóstoló csapat" kávét, teát, sört, vörösbort és grapefruitlevet kapott, míg az "édes-kóstoló csapat" mindenféle édes és édesített italokat.

A kutatók arra jutottak, hogy a felnőttek az alapján választottak az innivalók közül, hogy milyen az adott ital megítélése számukra. Többen azt mondták, hogy azért választották a kávét, mert szeretik, hogy felpörgető hatással van rájuk, míg a sört azért, mert szereti a neki tulajdonított ellazító hatást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos eredményeket bemutató Facebook-oldalát.

Hozzászólások