Huawei-bojkott: rejtélyes bejegyzést tett közzé Trump még márciusban

Huawei-bojkott: rejtélyes bejegyzést tett közzé Trump még márciusban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szűk két hónappal ezelőtt szinte "észrevétlenül" tartott megbeszélést Donald Trump és a Google-vezér Sundar Pichai, ami után a Twitterre írt bejegyzést az Egyesült Államok elnöke.

Alig 12 óra leforgása alatt komoly bajba került a Huawei: vasárnap este kiderült, a Google gyakorlatilag lenullázza a Huaweit, elveszi tőle az Androidot, hétfőre virradóra pedig újabb cégek által be a sorba. Bár a döntés –  bizonyos szempontból – váratlan volt, az biztos, hogy egy ilyen változtatást nem lehet alapos előkészítés nélkül megtenni. A jelek szerint a Google sem hirtelen felindulásból húzta elő a kalapból a lépését.

A The Verge még márciusban számolt be arról, hogy Sundar Pichai, a Google vezére, valamint Donald Trump amerikai elnök megbeszélést tartott a Fehér Házban. A találkozónak nem maradt túl sok nyoma, ahogy arról sem tudni, hogy pontosan hányszor találkoztak, és jelen volt-e más technológiai cég vezetője. Annyi viszont biztos, hogy március 27-én találkoztak, erről ugyanis maga Trump posztolt két bejegyzést a Twitterre.

Ezek szerint a Google vezérével nagyon jól sikerült a megbeszélés, és az is kiderült, Pichai az Egyesült Államok, és nem Kína mellett teszi le a voksát. Emellett Trump szerint azt is megbeszélték, hogy

mik azok a dolgok, amiket a Google tehet az országért.

Hogy valóban itt dőlt-e el, hogy a Google kihúzza a Huawei lába alól a talajt, nem tudni, de az szinte biztos, hogy szűk két hónappal egy ilyen lépés megtétele előtt szó eshetett erről is.

A Huawei-embargóról szóló további cikkeinket itt érheti el.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, a Huawei telefonok sorsáról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások