Újabb mozis telefont készít a Sony?

Újabb mozis telefont készít a Sony?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, néhány gyártó ráállt a szokottnál magasabb képformátumú kijelzőre. Az egyik ilyen a Sony (amúgy az első volt a sorban), aki állítólag már készül a következő, mozizásra is ideális, középkategóriás telefonjával.

A Sony már az idei barcelonai mobilkiállításon kirukkolt extramagas telefonokkal (Sony Xperia 10 és Xperia 10 Pro), nemrégiben pedig a Motorola követte. Most ismét a Sonyn a sor, és a korai hírekből már az Xperia 20-ról hallani, ami hasonló kijelző-megoldású lenne, mint az elődje. Ezúttal a pricebaba és a @OnLeaks (alias Steve Hemmerstoffer) jóvoltából láthatunk nagyfelbontású 5K rendereléseket és még egy 360 fokos videót is az Xperia 20-ról.

©

A készülék bevezetése persze csak néhány hónap múlva várható, a CAD-alapú renderelések azonban sokat elárulnak. A 21:9-es képernyő-arányról mindenesetre megoszlanak a vélemények. Sokan ideálisnak tartják a közösségi média használatához és a mozizáshoz, azonban az is tény, hogy sok alkalmazás még nem áll készen a 21:9 képarányra, és a fejlesztők valószínűleg nem is törik majd nagyon magukat ez ügyben, ha csak elvétve lesznek ilyen telefonok.

©

A Sony Xperia 20 specifikációi egyelőre ismeretlenek, és csak remélni lehet, hogy picivel jobbak lesznek az Xperia 10-énél. Kaphatna például nagyobb akkut és jobb kamerákat (akár szoftvertrükkök bevetésével, akár plusz megapixelekkel). Nem tudni a lapkakészletről sem, így nem világos, hogy a Snapdragon 630-ról egy másik 600-as sorozatú chipsetre vált-e a gyártó, vagy inkább valamelyik 700-asra ugrik. A készülék állítólag fémből és üvegből készül majd, eltérően a csupafém elődtől. Arról is hallani, hogy nem lesz rajta külön bekapcsológomb, ezt ugyanis az ujjlenyomat-olvasóba integrálják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások