Olcsóbb iPhone-ból is lesz új: máris megjött a szám arról, mennyire lesz erős

Olcsóbb iPhone-ból is lesz új: máris megjött a szám arról, mennyire lesz erős

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavalyi iPhone-ok vitathatatlanul legsikeresebb egyede az iPhone XR volt. Ezért is izgalmas, hogy mit várhatunk majd az utódjától. A Geekbenchen már meg is jelentek az idei iPhone XR (iPhone 11R?) mérési eredményei.

Bár az idei iPhone-ok bemutatkozásáig néhányat még aludnunk kell, a Geekbench mérőoldal adatbázisában már megjelent a 2018-as iPhone XR utódja, amelyet feltehetően iPhone 11R-nek fognak hívni. (Mások szerint ebből lehet a sima iPhone 11.) Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a modell neve iPhone 12,1, mégis van okunk arra, hogy az idei iPhone-nal azonosítsuk ezt. A 9to5Mac még júliusban azt írta, hogy a 2019-es iPhone XR-utód modellszáma iPhone 12,1, és egy májusi keltezésű Bloomberg-értesülése szerint az alaplap belső kódneve N104, itt pedig N104AP szerepel.

A Geekbench-listából kiderül, hogy a készüléket az A13 chip hajtja (6 mag, 2,66 GHz-es órajel). A jelenlegi A12 Bionic chip ugyancsak hatmagos, azonban valamivel alacsonyabb az órajele: 2,49 GHz. A telefon – a lista szerint – iOS 13.1-et futtat, és 4 GB RAM van benne.

©

A Geekbenchen megtekinthető referenciaértékek: egymagos teszt 5415 pont, többmagos teszt 11 294 pont. Az egymagos érték magasabb a tavalyi iPhone XR-énél (4796), ami a magasabb órajelnek tulajdonítható, a többmagosnál viszont már alig van eltérés (11  294 vs. 11 192). Ezzel kapcsolatban a Geekbench fejlesztője azt mondta a MacRumorsnak, hogy a hőhatások miatt könnyen elképzelhető bizonyos mértékű fojtás ennél a tesztkészüléknél, szóval még további mérésekre és adatokra lesz szükség ahhoz, hogy valós képet kapjunk az A13 teljesítményéről. Pánikra azért nincs ok, hiszen már elődje, az A12 Bionic is kimagasodott társai közül.

Egyre valószínűbbnek látszik, hogy az idei iPhone XR 4 GB RAM-ot kap, ami jól jöhet a multitaskingnál. A plusz 1 GB RAM (a tavalyi modellben csak 3 GB volt) a képfeldolgozásnál is hasznos lehet, miután várhatóan duplakamera kerül a készülék hátoldalára. Amennyiben pedig igaz, hogy az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro 6 GB-nyi RAM-ot kap, akkor azoknál a modelleknél még jobb teljesítményre számíthatunk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.