Leeshet az álla, ha meglátja, milyen fotókat csinálnak éjszaka a legjobb telefonok

Leeshet az álla, ha meglátja, milyen fotókat csinálnak éjszaka a legjobb telefonok

Utolsó frissítés:

Gécs Dániel Szerző:

Gécs Dániel
Gécs Dániel

Előbb a múlt héten bemutatott új iPhone, majd pedig a csütörtökön prezentált Huawei Mate30 Pro kapcsán került elő ismét az éjszakai fotózás témája. Nézzük, hogyan teljesítenek éjszaka az Apple, a Huawei és a Samsung legújabb csúcsmobiljai.

Amikor az új iPhone-okat bemutatták, az Apple külön is hangsúlyozta, mennyire jól sikerültek szerintük a telefon kamerái, amikből – a drágább modelleken – három is található (közben az is kiderült, miért úgy rakta fel a lencséket az Apple, ahogy). Az éjszakai módnak keresztelt fejlesztést viszont mindhárman megkapták, az első tesztek pedig igen jó véleménnyel vannak róla. Nem is csoda, mutatjuk, mire föl lelkendeznek:

©

A képet a brit Express újságírója, Dave Snelling töltötte fel Twitterre. Ő impresszívnek nevezte a látványt, és ezzel mi sem tudunk vitatkozni. Kis rásegítés, ha valakinek még nem esett volna le: a kép bal oldalán a ki-, a másikon a bekapcsolt éjszakai módot (és eredményét) lehet szemügyre venni.

A kép elkészítésében az új szoftver és az Apple-féle A13 Bionic chip is kiveszi a részét, de a felhasználóra nem hárul extra feladat, a rendszer magától végzi a dolgát. Hasonlót kell elképzelni, mint a Google saját telefonjánál, a Pixelnél látott megoldás. A fejlesztés tehát nem új, az Apple csak behozta a lemaradását. Ami elég nagy volt ahhoz képest, amire az XS modell volt képes ugyanezen a téren. Íme a különbséget remekül szemléltető példafotó:

©

Ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy nem az Apple és a Google az egyedüli versenyzők, amik az éjszakai fotózásnál is jól teljesítenek. A Huawei P30 Pro szintén nagyon látványos eredményre képes, erről a telefonról készült tesztünkben részletesen beszámoltunk. De ha valaki csak a konkrétumra kíváncsi, hát tessék: ugyanaz a fotó, csak P30 Próval készítve.

©

A P30 Prót éjszakai módjának teljesítményét érdemes összevetni a DxOMark fotólabor által nemrég a legjobb fényképezősnek nyilvánított Samsung Galaxy Note10+ hasonló képességével is. Az első felvételt a Samsung csúcstelefonjával készítették, a másodikat pedig a P30 Próval.

©
©

Végül nézzük meg azt az összehasonlítást, mellyel a Huawei illusztrálta, hogy a P30 Prónál is újabb mobilja, a csütörtökön leleplezett Mate30 Pro mennyivel csinál jobb felvételt, mint a nagy konkurens Note10+. Balra a dél-koreai megoldás, jobbra a kínaiaké.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.