Elnézést kért az amerikai hadsereg, amiért azzal viccelődtek, hogy lebombázzák az ufóhívőket

Elnézést kért az amerikai hadsereg, amiért azzal viccelődtek, hogy lebombázzák az ufóhívőket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Százezrek jelezték, hogy részt vesznek az 51-es körzet szeptemberi lerohanásán, amihez az amerikai hadsereg egy fontos részének is volt néhány szava. Nem kellett volna.

Néhány napja zajlott az 51-es körzet lerohanása, az a Facebookon indított esemény, melynek résztvevői be akartak törni az amerikai kormány titkos nevadai létesítményébe, hogy megnézzék: őriznek-e ott idegen világból érkezett lényeket.

Bár a facebookos eventre több mint kétmillióan jelentkeztek be, a helyszínen csupán háromezren jelentek meg. Az amerikai hadsereg PR-es részlege (ők intézik a fotókat, és a katonaság közösségi médiás megjelenéseit) tett róla, hogy a rendezvény így is szolgáltasson némi mondanivalót a sajtónak – írja a BBC.

A Defence Visual Information Distribution Service (DVIDS) által pénteken közzétett Twitter-üzenetben ugyanis arról írtak, ha az ufóhívők nem állnak le, úgy egy B-2 bombázó lesz az utolsó, amit életükben még láthattak. A DVIDS ehhez egy fotót is mellékelt, katonákkal, illetve magáról a lopakodóról.

A B-2-t az Egyesült Államokban fejlesztettek ki az 1990-es évek elejére. A Wikipédia róla szóló oldala szerint a gépet az iraki háború során is bevetették, összesen 680 000 kilónyi bombát dobott le.

Bár a PR-csapat valószínűleg másra gondolt a fotóval, a vírusként terjedő bejegyzést rengetegen (értsd: mindenki) halálos fenyegetésként értelmezte. El is szabadultak az indulatok, mígnem a DVIDS inkább törölte az egészet, az amerikai hadsereg pedig külön bejegyzésben kért elnézést az érintettektől.

Egyébként a helyi idő szerint péntek hajnalban összegyűlt társaság inkább bulizott, mint randalírozott, igaz, néhányakat azért elvittek a rendőrök. Arról nem szólnak a hírek, hogy közben találtak-e ufókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.