Új logót kap a Facebook

Új logót kap a Facebook

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Meg a WhatsApp és az Instagram is. A cég így akarja a tudtunkra adni, kinek a szolgáltatását használjuk.

A Mark Zuckerberg birodalmához tartozó alkalmazások neveinek megváltoztatása után a Facebook ezzel foglalkozó csapata új logókat is készít saját termékeihez – derül ki a The Verge cikkéből.

A lap egy képernyőképet is mellékel írásában, melyen jól látható a következő hetekben életbelépő változás: az Instagram és a WhatsApp felületén is a "from Facebook" (a Facebooktól) szöveg lesz olvasható, méghozzá az appra jellemző stílusban. Az Instagramé ennek megfelelően szivárványos, a WhatsAppé zöldes színű lesz.

Az apró, de annál jelentősebb módosítást időközben Mark Zuckerberg is megerősítette. A Facebook-vezér egy videót is posztolt, melyben szemmel láthatóbb az eredmény, így pedig az is, mire kell készülniük a felhasználóknak:

A Facebook most nyáron kezdte el a birodalmához tartozó appok átnevezését, amelyre Mark Zuckerberg mostani bejegyzése szerint a közösség tisztánlátása érdekében kerül sor. Fontosnak tartják ugyanis, hogy az egyes technológiákat könnyebb legyen megkülönböztetni a másiktól. Na, nem mintha ezt eddig nehezünkre esett volna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.