Megvan, mikör jöhet a tényleg olcsó iPhone

Megvan, mikör jöhet a tényleg olcsó iPhone

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közzétették friss elemzésüket az Apple jövőre várható termékeiről a brit Barclays Bank korábban sokszor hitelesnek bizonyult befektetési elemzői.

A Blayne Curtis által vezetett csapat a rendelkezésükre álló piaci információk alapján úgy kalkulál, hogy jövőre tényleg piacra dobja az Apple az iPhone SE régóta várt utódját. Úgy tudják, az iPhone SE 2 gyártása februárban indul, a készülék márciustól lesz kapható.

A hazai árazási viszonyok között 150 ezer forint körül várható telefon a Barclays elemzői szerint az iPhone 8 formavilágát és méretét örökli, ami azt is jelenti, hogy 4,7 hüvelykes képernyővel szerelik, amely alá egy Touch ID ujjlenyomat-leolvasós gomb is kerül. (Ellentétben az újabb iPhone-okkal, melyeken elöl nincs gomb, a fenti szenzorsziget kivételével a teljes előlapot a kijelző foglalhatja el.) Állítják, a telefont az idei iPhone 11-modellekben lévő A13 chip és 3 GB RAM hajtja majd.

iPhone 8
©

A korábban általában megbízhatónak bizonyult információkat szállító elemzők szerint a jövő szeptemberben érkező új Apple-mobilok közül az iPhone 12-ben marad a 4 GB RAM. Az iPhone 12 Pro és nagyobb, Max-kiadása ebből talán több gigányit kaphat, és ezekbe a modellekbe már 5G-s mobilnetet kezelni képes egység is kerülhet.

Ha érdeklik az újabb iPhone-os hírek, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.