Törölheti a túl fiatal felhasználókat az Instagram

Törölheti a túl fiatal felhasználókat az Instagram

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Instagram szeretné, ha minél kevesebb gyerek lenne a platformon, ezért mostantól kérni fogják a regisztrációkor az illető születési dátumát.

Valószínűleg kevesen – a kelleténél jóval kevesebben – van tisztában azzal, hogy az Instagram nem mindig gyerekeknek való. Ez már a képmegosztó üzemeltetői számára is kezd kényelmetlenné válni, ezért szerdán egy új szabály lépett életbe: aki regisztrál a szolgáltatásba, attól a rendszer megkérdezi a születési dátumát. Akinek pedig a Facebook-profilján nyilvános ez az adat, annak behúzhatja onnan az algoritmus.

A bejelentés szerint a cél az, hogy minél kevesebb 13 éven aluli felhasználó legyen a rendszerben, illetve biztonságos szolgáltatást tudjanak nyújtani a kiskorúaknak. Ezt segítheti például az is, ha elmagyarázzák nekik, miként használhatják a platformot, vagy a megfelelő adatvédelmi beállítást alkalmazzák náluk.

Az újdonságot a következő hónapokban vezetik be világszerte, fokozatosan. Az Instagram állítja, a felhasználón kívül senki más nem láthatja majd, hogy az adott felhasználó hány éves. Kérdés persze, hogy a megoldás mennyire lesz hatékony, hiszen bármit be lehet majd írni az életkort firtató kérdéshez.

De nem ez az egyetlen változás, amivel találkozhatnak a felhasználók. Ezután korlátozható majd, hány bejövő üzenet vagy meghívás érkezhet az adott felhasználóhoz. Korábban ezen a téren "finomhangolásra" nem volt lehetőség.

Ha máskor is tudni szeretne az Instagram változtatásairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.