szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem hozott meglepetést a Counterpoint Research legújabb, az év harmadik negyedévét érintő kutatása, továbbra is az Apple vágja zsebre a legnagyobb profitot az iparágban.

A Counterpoint Research legfrissebb adatai szerint az iparág egészét tekintve magasan az Apple-é a legnagyobb nyereség, jelenleg a teljes profit 66 százalékát vághatja zsebre, annak ellenére, hogy a harmadik negyedévben a globálisan számított okostelefon-árbevételnek csupán a 32 százaléka az övé. A CR szerint ennek az a magyarázata, hogy az Apple továbbra is olyan profitszinten működhet, amire a versenytársak csak vágynak, és hogy ezt el is fogadják a hűséges amerikai, európai és japán vásárlók. A remek szolgáltatási stratégiával együtt az Apple általános ökoszisztémája elég erős ahhoz, hogy garantálja a bevételek folyamatos áramlását az elkövetkező években is.

Okostelefonos iparági profit megoszlása
©

A kutatók úgy gondolják, hogy az Apple nyeresége idén még tovább növekszik, hiszen itt van az ünnepi szezon (a negyedik negyedév), ami mindig is igen jövedelmező volt a cupertinóiak számára. Tavaly például az Apple profitja a 80 százalékos tartományba esett ebben az időszakban, és hasonló számokat várnak idén is.

Az Apple-t a Samsung követi, a harmadik negyedévi összes iparági nyereség 17 százaléka lett az övé. Ezt elsősorban az igen jól teljesítő Galaxy Note10-nek és a Galaxy A sorozat sikerének köszönheti. A többi profit jelentős részén a Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi osztozik.

A Counterpoint Research szakértője, Karn Chauhan megjegyzi, hogy bár a kínai márkáknál is emelkedik kicsit a haszonkulcs, azért még mindig igen messze vannak attól, ami az Apple-nél tapasztalható. Viszont jövőre tucatjával jönnek majd az 5G-s készülékek, amelyeket már drágábban adhatnak, és ez a nyereségükre is hatással lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Nem ütközik az EU-s szabályokba, hogy kínai vakcinát hoznának Magyarországra

Nem ütközik az EU-s szabályokba, hogy kínai vakcinát hoznának Magyarországra

ENSZ: A sokszorosát kellene arra költenünk, hogy ellenállóbbak legyünk az időjárási szélsőségekkel szemben

ENSZ: A sokszorosát kellene arra költenünk, hogy ellenállóbbak legyünk az időjárási szélsőségekkel szemben