Így néhány kattintással letölthet mindent, amit valaha a Facebookon és Instagramon csinált

Így néhány kattintással letölthet mindent, amit valaha a Facebookon és Instagramon csinált

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook és az Instagram egy ideje már lehetőséget ad rá, hogy a felhasználó ellenőrizhesse, mit raktároznak el róla. Most megújul a funkció.

Csak a felhasználó számára tűnhet értéktelennek az az (adat)állomány, amelyet az Instagram és a Facebook szerverei gyűjtenek össze róla, amikor a két oldalon csinál valamit. Mindenki másnak, és a közösségi oldalaknak valódi aranybánya ez, hiszen például ennek segítségével határolják be, milyen képek, videók és hirdetések jelenjenek meg a hírfolyamában. Ez a fajta eljárás az adatbiztosok szerint igen problémás, így mindkét oldal változtatni kényszerült. Ennek eredményeként tette elérhetővé adatmentős funkcióját a Facebook és az Instagram is. Most még okosabbá tettek a mérnökök.

©

A Facebook hosszú blogbejegyzésben ecsetelte a bővítés gyakorlati hasznát: a felhasználók az újonnan letöltött csomagokban már sokkal több információra láthatnak rá. Ezzel együtt arra a kérdésre is választ kaphatnak, hogy mi mindent tárol el róluk a Facebook és a képmegosztó. Itt érdemes megjegyezni, hogy az így keletkező adatrengetegben nem csak a feltöltött fotókat lehet visszanézni. A másikkal váltott üzenetek, a kirakott bejegyzések és történetek is láthatók lesznek. Mostantól pedig az is, hogy

A Facebook szerint az így összegyűlő információk révén alakul ki kép a felhasználó böngészési szokásairól, és ennek alapján jelennek meg azok a hírfolyamában, amik. (Beleértve persze a hirdetéseket is.)

Beállíthatjuk, milyen időszakra vonatkozó adatokat töltsön le a rendszer, ahogy azt is, hogy a csomaghoz milyen formátumban szeretnénk hozzájutni.

A közösségi oldal időközben a letöltés módját is bővítette, aminek az új kinézet az oka: az érkező új dizájn miatt ugyanis máshol kell keresni a csomag letöltéséhez vezető utat. Erről itt, a Facebook magyar nyelvű felületén tájékozódhat, illetve igényelheti saját állományát. Az Instagramnak szintén van magyar nyelvű oldala, ahol elmagyarázzák, hogyan juthat hozzá a csomagjához. Fontos azt is tudni, hogy letöltés nem minden esetben történik meg azonnal, illetve a folyamat kifejezetten lassú lehet. Minden attól függ,

mennyi tartalmat őriz a profilján.

És ami még fontos: ha nyugodtan szeretne facebookozni, ezt az 5 beállítást minél előbb végezze el a fiókjában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.