Új okosórát mutat be a Xiaomi, más lesz, mint a Mi Watch

Új okosórát mutat be a Xiaomi, más lesz, mint a Mi Watch

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Watch Color (színes óra) nevet kapta a Xiaomi legújabb okosórája. Nem véletlen a névválasztás, több mint másfél ezer különböző szíjjal lehet változtatni a kerek számlapos eszköz kinézetét.

November elején jelentette be a Xiaomi a Wear OS-alapú, AMOLED kijelzős, eSIM támogatású, azaz mobil helyett is használható Mi Watch elnevezésű okosóráját, és máris itt az újabb bejelentés: január 3-án kerül (kínai) piacra a Watch Color elnevezésű újabb Xiaomi-okosóra. Az órának kör alakú lesz a kijelzője, azaz inkább a hagyományos órákra emlékeztet.

©

Specifikációkról még nemigen tudni, egyelőre csak képek jelentek meg róla a Weibón, a hivatalos Mija-fiókban (a Mija a Xiaomi almárkája). A képekből kiderül, hogy 1540 különféle színű szíjvariáció lesz, ebből is látszik, hogy a gyártó elsősorban a fiatalokat célozza újdonságával. Az óra valószínűleg vízálló lesz, és arról is hallani, hogy 1,39” átmérőjű kijelzője 454 x 454 pixeles lesz. Összességében nagyon fog hasonlítani a Xiaomi Amazfit GTR-re, amit pár hónapja mutattak be.

Az óra nemcsak a számlapjában fog gyökeresen különbözni a Mi Watchtól, hanem abban is, hogy nem a Wear OS-t futtatja majd, hanem ugyanazt a speciális operációs rendszert, mint az Amazfit GTR.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.