Remek új funkció jön az Instagramhoz, de ezt ne a telefonján keresse

Remek új funkció jön az Instagramhoz, de ezt ne a telefonján keresse

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Teljesül az instagramozók egyik régi vágya. Hamarosan webről is lehet majd üzeneteket küldeni a többi felhasználónak.

Egy belső tesztelést követően az Instagram úgy döntött, még több embert bevonva csiszolja tovább a képmegosztó webes üzenetküldőjét – a hírt a Facebook tulajdonában álló vállalat közölte a The Verge portállal.

Az Instagramon jelenleg csak mobilon és táblagépen üzenhetnek egymásnak a felhasználók, a funkció böngészős, azaz: számítógépes változata még nem készült el. Pontosabban de, csak egyelőre nagyon kevesen használhatják, és ők is csupán tesztelés miatt.

©

A cég azt nem osztotta meg, hány embert vontak be az újabb próbaidőszakba, és azt sem részletezték, mikor tervezik élesíteni. Azt viszont már tudni, hogy a weben való üzengetés nagyjából ugyanolyan élményt kínál, mint a mobilos változata: a felhasználók fotókat oszthatnak meg, melyeket lájkolhatnak. Emellett csoportos beszélgetésre is adott a lehetőség.

Az appokból való webes üzengetés a Facebook egyik korábbi víziójának a része, melyről Mark Zuckerberg alapító beszélt néhány hónapja. A cégvezető szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hasonló funkciókra, mert az látják, hogy nem minden felhasználó szereti egy világ előtt megvitatni a dolgait.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.