Egy kissé kellemetlen meglepetést is hozhat magával a Samsung újabb összehajtható telefonja

Egy kissé kellemetlen meglepetést is hozhat magával a Samsung újabb összehajtható telefonja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha igazak az eddigi értesülések, akkor akár már február elején kirukkolhat a Samsung összehajtható telefonja utódjával, a Galaxy Fold 2-vel. Azonban épp az ütemezés miatt hozhat magával egy kellemetlen meglepetést.

Nem ritka az okostelefonok világában, hogy a gyártók összehangolják ütemterveiket, például annak érdekében, hogy a legújabb modellben a lehető legújabb lapkakészlet dolgozzon. Sokan ezért is várják meg a Qualcomm éves új chipsetjét, hogy azután olyan telefonnal jöhessenek ki, amelynek éppen emiatt lehetnek vonzóbb tulajdonságai.

Úgy tudni, hogy a Samsung Galaxy Fold 2-t (egy kagylószerűen összehajtható telefont) február 11-én, a Galaxy S11/S20-szal együtt mutatja be a dél-koreai óriás, sokan ezért is vették evidenciának, hogy az újabb összehajtható telefonba a Qualcomm december elején bejelentett lapkakészlete, a Snapdragon 865 kerül. A MySmartPrice szerint azonban a Galaxy Fold 2 a 2018-as Snapdragon 855-tel fog érkezni – annak kiadása után legalább másfél évvel –, ami egy kissé kellemetlen meglepetés. Az ok az, hogy a Samsung már jó ideje dolgozik ezen a modellen (a források szerint legalább hat hónapja), így már nem tudta beépíteni az új chipkészletet a terveibe.

Bár egy kis kellemetlenséget említettünk, azért ez nem rengeti majd meg alapjaiban a Galaxy Fold 2 sikerességét, már csak azért sem, mivel a közvetlen riválisnak számító Motorola Razr összehajtható telefonban egy még régebbi és kevésbé erős teljesítményű chipkészlet, a Snapdragon 710 dolgozik. Másfelől a Snapdragon 855 használatával készülni kell arra is, hogy igen hamar le fog merülni az összehajtható telefon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.