Itt tudja átkapcsolni a Facebookját az új kinézetre

Itt tudja átkapcsolni a Facebookját az új kinézetre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt hetekben többeknek is felajánlotta a Facebook az átalakítás lehetőségét, mostanra pedig a felhasználók többsége számára elérhetővé vált az új dizájn. Több újdonság is van benne, melyek közül csak az egyik, hogy már számítógépen is használható sötét módban a közösségi oldal.

A tavalyi F8 fejlesztői konferencián jelentette be a Facebook, hogy megváltozik a közösségi oldal böngészős felülete. Hogy pontosan mikortól, arról akkor nem beszéltek, októberben viszont már néhány felhasználó tesztelhette az újdonságot, idén januártól pedig bárki jelentkezhetett a tesztelésre. A jelek szerint pozitív volt az átdolgozott felület fogadtatása, a Facebook ugyanis mostantól a legtöbb felhasználó számára elérhetővé tette az új kinézetet.

Aki szeretné kipróbálni, annak a Fiók menüt kell megnyitnia (a jobb felső sarokban látható lefelé mutató nyilat), majd kiválasztani a Válts az új Facebookra menüpontot.

©

A régi és az új kinézet között szembeötlő a különbség – utóbbi sokkal tisztább, szellősebb, áttekinthetőbb.

©
©

Az átváltás után felugró ablakban rögtön kiválaszthatjuk, világos vagy sötét módban szeretnénk-e használni a közösségi oldalt.

©
©
©

Ha ezt nem akarjuk használni (vagy később szeretnénk visszaváltani a világos dizájnra), akkor azt a jobb felső sarokban található Fiók menüből is megtehetjük.

©

A sötét mód mellett a legfontosabb változás, hogy a Hírfolyam tetejére kerültek át azok az elemek, amelyekkel a fontosabb egységek között (Hírfolyam, Watch, Marketplace, Csoportok) között váltogathatunk. Ezek mellé bekerült egy Gaming nevű lapfül is, ahol kifejezetten a játékosok által készített/közvetített videókat nézhetjük meg.

©

Változott az üzenetküldés is. Ha a jobb oldali sávban nem találjuk az ismerősünket, akkor elég csak a jobb alsó sarokban található chates ikonra kattintani, majd begépelni annak az ismerősünknek a nevét, akivel szeretnénk csevegni.

©

Ha mégsem tetszik az új kinézet, akkor a Fiók menüből visszaválthatunk a klasszikusra, ám a Facebook szerint ezt már nem sokáig tehetjük meg, az idei év folyamán ugyanis véglegessé válik a modern dizájn.

©

Az első ilyen visszaváltás előtt a Facebook arra kéri a felhasználókat, értékeljék a látottakat.

©

És akkor már csak egy kérdés maradt hátra:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.