A Facebook és az Instagram is törölte Donald Trump jogsértő videóját

A Facebook és az Instagram is törölte Donald Trump jogsértő videóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs szerencséje a közösségi oldalakkal mostanában az amerikai elnöknek. Miután a Twitter nemrég hazugságon kapta Donald Trumpot, most három platformról is eltűnt a legújabb videója.

A jelek szerint egyre kevésbé van szerencséje a közösségi oldalakkal Donald Trumpnak. Miután az elnök Twitter-bejegyzései miatt nemrég igen komoly csörte alakult ki közte és a platformok között, most egy újabb pofont kapott az Egyesült Államok vezetője.

A Reuters nemrég arról írt, hogy az elnök egyik bejegyzését letiltotta a Twitter. Ezúttal egy 3 perc 45 másodperces videóról van szó, amit még pénteken tett elérhetetlenné a platform szerzői jogsértésre hivatkozva. A videóban a George Floyd megölése miatti tüntetéshullám erőszakos pillanatai voltak láthatóak, amely alatt Trump beszédét hallhatta a néző. A Facebook és az Instagram ennél erőteljesebben lépett fel, ők elkezdték törölni azokat a bejegyzéseket, amelyekben a videó szerepelt.

Donald Trump szerint jogtalanul (illegálisan) törölték a bejegyzését, és cenzúrát kiáltott.

A lépésre Jack Dorsey, a Twitter vezetője úgy reagált, nem volt jogtalan a lépésük, ugyanis az 1998-ban elfogadott amerikai szerzői jogi törvény, a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) alapján szerzői jogi követelés érkezett hozzájuk.

Ugyanezt mondta a Facebook szóvivője is a Reuters megkeresésére. A YouTube-on viszont fent maradhatott a videó, mert abban nincs olyan tartalom, ami a szerzői jogokat tekintve aggályos lenne – írja a The Verge.

Az elmúlt hetekben finoman szólva is megromlott a közösségi oldalak és Donald Trump viszonya. Miután a Twitter "hazugság" címkével látta el az elnök egyik május végi bejegyzését, Trump személyes ügyére két napon belül elnöki rendelet kiadásával reagált, amely szerinte képes lesz szabályozni az amerikai közösségi oldalakat.

A Facebook-főnök Mark Zuckerberg azóta pedig belátta, vannak bejegyzések, amiket igen meg kell billogozni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.