Soha nem regisztráltak még annyi koronavírusost egyetlen nap alatt, mint szombaton

Soha nem regisztráltak még annyi koronavírusost egyetlen nap alatt, mint szombaton

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megdőlt a napi fertőzési világrekord a hétvégén, közben pedig bebizonyosodott a malária elleni gyógyszerről, hogy teljesen hatástalan a koronavírussal szemben.

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO összesítése szerint több mint 212 ezer emberről bizonyosodott be 24 óra alatt, hogy megkapta az új típusú koronavírust. Ennyivel egyetlen nap alatt még sosem gyarapodott a fertőzöttek száma a világban a járvány kezdete óta. A legutóbbi rekord a Sky News híre szerint június 28-án volt, akkor 189 077 főt regisztráltak koronavírusosként 24 órán belül.

Szombaton a növekedés több mint felét, 130 ezer esetet Amerikából jelentették, azon belül zömmel az Egyesült Államokból, Brazíliából és Indiából.

Európában 19 694 új beteget jegyeztek.

Ne reménykedjünk a hidroklorokinban

A WHO azt is bejelentette, hogy befejezte a malária ellen használatos, hidroklorokin nevű gyógyszer tesztelését a koronavírus ellen.

A szervezet szakértői bizottsága áttanulmányozta a jelentéseket, amelyek hidroklorokin és lopinavir/ritonavir gyógyszerkombinációval kezelt, koronavírussal fertőzött betegek gyógyulását vetették össze ilyen gyógyszereket nem kapó betegek állapotának alakulásával. Az eredmény: nem vagy alig csökkent a halandósága a gyógyszerkombinációval kezelt betegeknek a szokásos terápiával ápoltakéhoz képest.

Ha érdeklik a fejlemények, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások