szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lockheed Martin első embere szerint az 5G-t nem csak a kereskedelmi szektor képes kihasználni, a hadsereg is profitálhat belőle.

Az 5G nem csak a hagyományos a mobilkommunikációt emeli majd új szintre, ennek segítségével a hadsereg végre úgy automatizálhatná fejlesztéseit, ahogy mindig is akarta – ez az egyik legfontosabb részlete annak az interjúnak, amely a Lockheed Martin első emberével készült. Az amerikai repülőgépgyártó az amerikai védelmi minisztérium, vagyis a Pentagon egyik legfontosabb beszállítója, több fejlesztést is végeznek a hadsereg számára.

Az interjút adó James Taiclet, akit júniusban választottak meg a társaság új vezérigazgatójává, úgy látja, hogy az 5G annyira sokoldalú fejlesztés, hogy hosszabb távon a hadsereg is képes lesz belőle profitálni: mivel a frekvencián üzemelő hálózatok a korábbinál sokkal gyorsabb adatcserét tesznek lehetővé, a katonai járművek is automatizáhatóvá válnak vele. Taiclet biztosan ért ahhoz, amiről beszélt, korábban ugyanis az amerikai légierő (U.S. Air Force) pilótája volt.

A vezérigazgató azt is megemlítette, hogy az 5G harcászatban való felhasználása csak a laikusok számára tűnik bonyolultnak, vagy kivitelezhetetlennek – az igazság ugyanis az, tette hozzá, hogy a technológia ilyen irányú kamatoztatása sokkal egyszerűbb, szemben például a kereskedelmi szektorral. A vezérigazgató konkrét fejlesztéseket (vagyis amik tényleg megvalósulhatnak, vagy esetleg már meg is valósultak) ugyanakkor nem említett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon