7 millió bejegyzést törölt a Facebook

7 millió bejegyzést törölt a Facebook

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentős tisztogatást végzett az elmúlt időszakban a Facebook: a koronavírussal kapcsolatos hamis információk miatt rengeteg bejegyzést töröltek le, még többet jelöltek meg egy figyelmeztetéssel a közösségi oldalon és az Instagram képmegosztón.

Összesen 105 millió, koronavírusos témát érintő bejegyzést talált problémásnak április és június között a Facebook. Ezek egy része a legnagyobb közösségi oldalon jelent meg, más részük pedig a szintén a vállalat tulajdonában álló Instagramon – derül ki a most közzétett, második negyedévre vonatkozó jelentésből.

A posztokban közös, hogy közlőjük tévedett vagy hazudott a vírussal, illetve a járvánnyal kapcsolatban. Eltérő viszont ennek súlyossága: 7 millió bejegyzést törölt a Facebook, további 98 milliót azonban nem távolított el, csupán ellátta egy igazolatlan információra vonatkozó figyelmeztetéssel.

[Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott]

Gyűlöletbeszéd miatt 22,5 millió bejegyzés került le az oldalról – ez jelentős növekedés, az érték 9,6 millióval több, mint az idei első negyedéves adat. A Facebook szerint nem feltétlen a vonatkozó tartalom mennyisége nőtt, hanem a problémás tartalmakat felismerő technológia javult, így a korábbinál hatékonyabban megy az érintett bejegyzések automata felismerése.

Meztelenség és szexuális tartalom miatt 35,7 millió bejegyzés tűnt el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások