2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nick Clegg, a Facebook egyik alelnöke beszélt arról, mi mindent tesznek meg az amerikai elnökválasztás tisztasága érdekében.

Az amerikai elnökválasztás évében a Facebook különösen nagy figyelmet szentel annak, hogy a közösségi oldalon ne, vagy csak minimális mértékben terjedjen olyan információ, ami félrevezetné a felhasználókat és távol tartaná őket a voksolástól. Hogy ez az erőfeszítés mennyire hatékony, arról most az oldal globális ügyeiért felelős alelnöke, Nick Clegg beszélt.

Clegg a Journal du Dimanche című francia lapnak úgy nyilatkozott, mintegy 2,2 millió olyan hirdetés feladását akadályozták meg a Facebookon és az Instagramon, amelyek épp a fent említett célt szolgálták volna. Ezen kívül 120 ezer bejegyzést vettek le az oldalról, és további 150 milliót láttak el figyelmeztetéssel – számolt be róla a The Verge.

Clegg szerint mindehhez egy olyan mesterséges intelligenciát használtak, ami nagyban megkönnyítette a munkájukat. Elmondása szerint több milliárd félrevezető bejegyzést és kamuprofilt töröltek, még azelőtt, hogy azokat más felhasználók jelentették volna. Emellett 70 szerkesztőséggel, köztük öt franciával is együttműködtek, hogy a közösségi oldalon csak hiteles információ terjedhessen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.