Új funkciókat kapott a Photoshop, az egyik a fekete-fehér képeket színezi ki

Új funkciókat kapott a Photoshop, az egyik a fekete-fehér képeket színezi ki

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megújult az Adobe Photoshop asztali gépekre, valamint iPadre szánt verziója, sok új funkciót a mesterséges intelligenciára alapoztak.

Kedden startolt el az Adobe szokásos éves fejlesztői konferenciája, az Adobe Max, amit a cég rögtön egy bejelentéscunamival indított. A vállalat elkészítette legismertebb terméke, a Photoshop új, asztali gépekre, valamint iPadre is érkező verzióját, amelyekbe több, mesterséges intelligenciával megtámogatott funkció is érkezett.

Ezek közül az egyik az „égboltszerkesztő” Sky Replacement, amit az Adobe kedvcsinálónak szeptember végén már megvillantott. Az AI-alapú funkció segít elkülöníteni a fénykép előterét és az égboltot, utóbbit pedig úgy cserélhetjük le, hogy azzal nemcsak az adott terület változik meg, hanem az egész kép megvilágítása is.

Egy másik, szintén a mesterséges intelligenciára támaszkodó új funkció a Neural Filters, amit a cég az Nvidiával közösen dolgozott ki. Ehhez rögtön érkezett is két szűrő, a Skin Smoothing és a Style Transfer.

Utóbbival olyan híres festmények stílusában alakíthatjuk át a képet, mint például Vincent van Gogh Csillagos éje.

©

A két fenti szűrő már teljes értékkel üzemel a Photoshopban, az Adobe azonban készített hat másikat is, amelyek még béta változatban vannak. Ezek közül az egyik például a Smart Portrait, amivel megváltoztatható a képen látható személy kora, mosolya vagy épp „pozíciója” is.

©

A Makeup Transfer segítségével a portré szereplőjének adhatnunk új kinézetet egy másik kép segítségével.

©

Colorize nevű funkció pedig fekete-fehér képekből igyekszik színeseket varázsolni.

©

A Photoshop iPades verziójának egyik igen hasznos újdonsága ezek mellett, hogy mostantól élő videót is indíthatnak az appból a felhasználók, ha szeretnék másoknak is megmutatni, hogy miként alakítanak át egy-egy képet.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások