Ha szereti az informatikát, jelentkezzen: indul az ország legnagyobb IT versenye

Ha szereti az informatikát, jelentkezzen: indul az ország legnagyobb IT versenye

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Október 22-én kezdődik az ország legnagyobb, 7 héten át tartó informatikai versenye, ahol 21+1 kategóriában van lehetőségük megmérettetni magukat az IT világa iránt érdeklődőknek.

A szervezők szerint a verseny fontos visszajelzést ad a szakmai tudásról, miközben fejlődésre is ösztönzi a résztvevőket. Az egyes kategóriák feladatsorait az adott témában kiemelkedő teljesítményű vállalatok munkatársai állítják össze, és független szakértők ellenőrzik őket.

A verseny komolyságát mutatja, hogy az előző évek abszolút győztesei, akik elnyerték a Magyarország legsokoldalúbb informatikusa címet, több állásajánlattal is gazdagodtak. Ugyanakkor a kategóriagyőztesek és a TOP 20-ba kerülők is valódi szakmai elismerésként élhetik meg eredményüket, hiszen az értékes nyeremények mellett fontos visszajelzést kapnak.

Az akadálymentes weboldal kategóriában például egy valódi értékteremtő projektben vehetnek részt az érdeklődők: egy autista, diszlexiás, látássérült és siket gyerekekkel foglalkozó napközi e-learning rendszerét kell megalkotniuk a verseny során. “Ez a tapasztalat mindazoknak, akik weboldalfejlesztéssel foglalkoznak, vagy érdeklődnek a téma iránt nagy segítséget fog jelenteni a későbbiekben, hogy rálátást kapjanak, mások milyen akadályokba ütköznek böngészés közben” – írták a szervezők.

A közlemény szerint az ingyenes kategóriában való induláshoz nincs szükség különösebb fejlesztői ismeretre. Minimális HTML, CSS tudás persze nem hátrány, de ezen tudásanyag nélkül is megoldhatók a feladatok.

Az Országos IT Megmérettetésre 2020. október 21. éjfélig jelentkezhetnek az érdeklődők, az alábbi kategóriákban:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások