Ingyenessé teszi 21 weboldal elérését a Telenor

Ingyenessé teszi 21 weboldal elérését a Telenor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Telenor Magyarország minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthontanuláshoz szükséges legfőbb weboldalakat.

Bár a vállalat szolgáltatásai nem tartoznak a díjmentes, helyhez kötött internet-hozzáférésről szóló kormányrendelet hatálya alá, a HiperSuli oktatási program létrehozójaként a Telenor kiemelten fontos feladatának tekinti, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegye a digitális oktatásban való részvételt – közölte pénteken a szolgáltató.

Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések idejére szól, a vállalat közleménye szerint november 27-étől egészen 2021. február 8-ig. Az előfizetőknek nincs teendőjük, a háttérben a Telenor minden ügyfélre vonatkozóan elvégzi a szükséges módosításokat. Ezen weboldalak látogatása bármilyen mobileszközön vagy nagyképernyős Hipernet hozzáférés esetén nem terheli a tarifába foglalt adatkeretet, azaz ingyenessé válik a cég előfizetői számára.

A forgalmi díjmentességgel elérhető oktatási oldalak listája a Telenor Hipersuli weboldalán tekinthető meg. A listán több kifejezetten hasznos weboldal szerepel. Ilyen például a több mint 20 ezer szabadon letölthető könyvet és más dokumentumot kínáló Magyar Elektronikus Könyvtár. Külön kiemelendő a teljes 5-8. osztályos tananyagot, összesen 850 videó és ugyanennyi teszt formájában tartalmazó Videotanár, amely videós oldal lévén kifejezetten adatforgalom-igényes, tehát sokaknak jöhet jól, hogy a tartalmak látogatása nem fogyasztja majd a havi mobilinternet-keretet.

Hasonló, ingyenes adatforgalmas listát tett közzé a héten a Vodafone is, azon elsősorban a vállalkozások számára praktikus és a járványügyi tájékozódásban hasznos oldalak szerepelnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.