Apró meglepetés várja a Spotifyban, a lejátszási listáknál nézelődjön

Apró meglepetés várja a Spotifyban, a lejátszási listáknál nézelődjön

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdemes időnként megnézni, frissült-e már a Spotify mobilos alkalmazása, az új verzióban ugyanis a felhasználók már meg tudják változtatni személyes lejátszási listáik borítóképét.

A Spotify lejátszási listáiban csak a dalok sorrendje személyes, a listát jelölő borítókép – amin a listába összeválogatott előadók véletlenszerű képét helyezi el a rendszer – megváltoztatására eddig nem volt mód. A zenehallgatós app új verziójában azonban éppen ez az újítás: minden lejátszási listánál saját borítókép állítható be.

Ehhez nem kell mást tenni, mint – az app frissítése után – kiválasztani az adott listát, majd a különböző beállításokat jelölő ... gombra bökni. Ezek után ki kell választani az újonnan megjelenő Edit and Change Image opciót – ez magyarul valószínűleg a Borítókép szerkesztése és feltöltése nevet viseli majd –, és kiválasztani az általunk jónak tartott képet.

A lejátszási listához emellett egy rövid leírást is adhatunk, hogy még egyértelműbb legyen, milyen zenéket tartalmaz. Az újdonság az androidos eszközkre, valamint az iPhone-okra és iPadekre is elérhető lesz. A cikkünk írásakor a magyar verzióba még nem került bele, de hamarosan bele fog, így érdemes időnként megnézni, frissült-e már az alkalmazás.

A Spotify nemrég elkészítette a 2020-ra vonatkozó nagy összesítését, amiből kiderül, milyen zenéket szerettek az emberek az idei évben világszerte. Emellett minden felhasználó kapott egy személyes összesítést is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.