szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint ők sem amerikai ügynökök munkájának tekintik a Szputnyik V kritikáit, pedig abból annyi van, hogy bele is lehetne őrülni.

Nincs közük az orosz titkosszolgálatoknak azokhoz a támadásokhoz, amelyek egyes tömegtájékoztatási eszközök közöltek a Covid-19 elleni nyugati vakcinákkal szemben

– jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Vasárnap a Wall Street Journal írta meg, majd hétfőn az Egyesült Államok külügyminisztere is megerősítette, hogy a Pfizer és más nyugati vakcinák hatékonyságát és biztonságosságát kétségbe vonó orosz álhírkampány folyik.

A News Front nevű oldal a bejelentés szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) alá tartozik. A New Eastern Outlook és az Oriental Review mögött pedig a Külföldi Hírszerző Szolgálat áll. A bejelentésben egy negyedik, az orosz hadsereghez kötött Rebel Inside is szerepel, amely ugyanakkor nagyrészt inaktív.

Peszkov már a Wall Street Journalnek nyilatkozva is tagadta, hogy a titkosszolgálatok titokban ilyesmivel próbálkoznának. Hétfőn az Interfaxnak azzal érvelt:

Ha minden olyan publikációt, amely a Szputnyik V-t bírálja, az amerikai biztonsági szolgálatok munkája eredményének tekintenénk, rég megőrültünk volna, hiszen ilyen közléseknek minden órában és minden percben tanúi vagyunk az angolszász tömegtájékoztatási eszközökben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németh András Világ

Navalnij-mérgezés: a lebukás miatt tovább romolhat a Nyugat és Moszkva kapcsolata

Viszonylag ritka, amikor a merénylő és áldozata a sikertelen támadás után békésen elbeszélget egymással telefonon. Most ez történt: a legismertebb orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij hívta fel Konsztantyin Kudrjavcevet, az FSZB egyik tisztjét, aki több bizonyíték szerint is részt vett a Navalnij elleni augusztusi merényletben. A beszélgetésnek pedig súlyos következményei lehetnek. Mármint Oroszország és a világ viszonyában, az ugyanis nem valószínű, hogy a hiszékeny FSZB-s önleleplezése után a Kreml hirtelen beismerné, hogy meg akarta öletni a Putyin-rendszer bírálóját.

Diósjenőn még rágcsálóügyi főmunkatárs is dolgozik: a Márton nevű mentett macska

Diósjenőn még rágcsálóügyi főmunkatárs is dolgozik: a Márton nevű mentett macska

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak