Megjött a Samsung új kütyüje, amellyel a kamerán át lehet kutatni az elveszett tárgy után

Megjött a Samsung új kütyüje, amellyel a kamerán át lehet kutatni az elveszett tárgy után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A dél-korai gyártónak már van egy hasonló terméke, de a SmartTag+ egy fokkal fejlettebb annál. Ez a kiterjesztett valóságot (AR) is használja.

A már meglévő fejlesztése mellé egy SmartTag+ nevű kütyüt is fejlesztett a Samsung, amivel még hatékonyabban kereshetők az eltűnt tárgyak – közölte kedden a dél-koreai gyártó.

A Galaxy SmartTag+ a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiákat használja a pontosabb helymeghatározás érdekében. Emellett az okostelefon kameráján keresztül, vizuális elemekkel irányítja a felhasználókat az eltűnt tárgy helye felé. A fejlesztéshez ehhez a mobilos iparágban már jól ismert, kiterjesztett valóságot (AR) használja.

A készülék – opcionálisan – hangos csörgéssel is jelzi, ha a felhasználó közelít az elhagyott tárgy felé.

A SmartTag+-t az olyan mindennapi használati tárgyakon helyezhetik fel a felhasználók, mint a hátizsák vagy éppen a kulcstartó. A kütyüt legfőbb erejét az olyan, UWB-képes telefonok képesek kihasználni, mint a Galaxy S21+ vagy az S21 Ultra 5G.

©

A SmartTag+ itthon május 1-jétől lesz elérhető, kék és fekete színekben, 14 990 forintos darabáron; a kettőért együtt 24 990 forintot kell fizetni. A készülék a SmartThings alkalmazásban elérhető SmartThings Find szolgáltatással működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások