szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Netflix néhány piacon és néhány felhasználónál megakadályozta, hogy a fiókokhoz olyanok is hozzáférjenek, akik nem fizetnek elő a szolgáltatásra. A jelenség ugyanakkor csak teszt jellegű, és egyelőre nem várható az általános bevezetése – közölte a szolgáltató vezérigazgatója.

Csupán teszt jelleggel vezette be a fiókok megosztásának korlátozását néhány piacon a Netflix, de a jelenség egyelőre nem válik általánossá – mondta a BGR szerint egy befektetői tanácskozáson a szolgáltatás első embere, Reed Hastings.

A Netflixhez tartozó fiók megosztásának lényege, hogy azzal azok a felhasználók is hozzá tudnak férni a platform tartalmaihoz, akik nem rendelkeznek előfizetéssel. A cég ezt azonban nem nézi jó szemmel, amit egy márciusban kezdődött teszt is igazolt: néhány piacon arra figyelmeztették a felhasználókat, hogy ne osszák meg jelszavukat mással, mert erre a szerződésben foglaltak szerint sincs lehetőségük.

Azok, akik mégis megosztották a profiljukat például a rokonukkal, a szolgáltató nem engedélyezte a belépést: a másik oldalon egy hibaüzenet jelent meg a képernyőn, azt üzenve, hogy a készülék tulajdonosa legyen szíves regisztrálni, amiért egyébként egy hónap ingyenes időszak is jár.

A vezérigazgató mostani nyilatkozata alapján azonban nem várhatók további büntetések: Hastings ugyanis úgy fogalmazott, hogy a cég nem vezet be olyan mechanizmust, amit a közönség nem érez hatásosnak, értelmesnek. Széles körű korlátozásokra egyelőre tehát nem kell számítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Már a Netflix is a TikTokot másolja

Néhány hónapja derült ki, hogy egy olyan funkciót fejleszt a Netflix, ami a TikTok rövid videós koncepciójára épül. A cég most bejelentette: megérkezett a Fast Laughs.