MTI Plázs

Sikeres a skizofrénia elleni új vegyület

Pozitív eredményeket mutatnak a Richter Gedeon skizofrénia ellenes vegyületének klinikai vizsgálatai - ez derül ki az előzetes eredményekből, amelyeket kedden tett közzé a Richter és a vizsgálatban résztvevő amerikai Forest Laboratories.

techline.hu Tech

Hogyan készül a súgó?

A súgó, súgás, azaz a súgni ige akkor használatos, ha az illető nem tud...

MTI/hvg.hu Tech

A Greenpeace az iPhone-t támadja

Veszélyes vegyi anyagokat tartalmaz az iPhone – figyelmeztet a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet. Az Apple nem fogadja el az elemzési szempontokat.

techline.hu Tech

Cenzúra lesz a YouTube-on!

A szűrő tulajdonképpen egy, a Google által felépített adatbázis, amely rengeteg...

techline.hu Tech

Furcsa jelenség Wordben

Próbáljuk ki a következőket: nyissunk meg egy dokumentumot, és írjuk be:...

MTI Itthon

Magyar cég HIV-tapaszt forgalmazna

A Genetic Immunity LLC kétmillió dolláros áthidaló finanszírozási szerződést kötött a Rodman and Renshaw new yorki székhelyű befektetési bankkal HIV/AIDS betegek kezelésére fejlesztett DNS alapú immunterpiás módszer elterjesztésének elősegítésére - közölte a Genetic Immunity Kft. ügyvezetője, Lisziewicz Zsolt.

hvg.hu Tech

Napelemes-vitorlás komp a zöld víziközlekedésért

A Solar Sailor névre keresztelt komp a Sydney öbölben közlekedik, s a világhírű operaház után alighanem az egyik legérdekesebb látnivaló az ausztrál nagyvárosban. A hajó napelemet és szélenergiát is használ a mozgáshoz, s ezzel feleannyi káros anyagot bocsát ki, mint hagyományos társai.

MTI Tech

Brüsszel javítani akarja a szélessávú hozzáférést

Miközben néhány európai ország a szélessávú hozzáférés szempontjából a világ élvonalába tartozik, az e téren a legfejlettebb és legkevésbé fejlett uniós országok közötti szakadék egyre nő - derül ki az Európai Bizottság hétfőn nyilvánosságra hozott jelentéséből.

hvg.hu Tech

Nagymamák és a videojáték - bowlingozás karosszékből

Hetven fölött sokan idegenkednek a modern technikától, kevesen használnak mobiltelefont, számítógépet és internetet, a videojátékokról nem is beszélve. Ám az egyik új generációs konzolról kiderült, nem kell hozzá különösebb technikai affinitás, s az idősek – legalábbis külföldön – hamar megszerették. Szereztünk tehát egy ilyen készüléket, s felkerestünk egy budakalászi nyugdíjasotthont, hogy megnézzük, mit szólnak a nagymamák és nagypapák a Nintendo Wii-hez.

MTI Tech

Műholdas technológia bálnavizsgálathoz

Állatbarát módon, műholdas technológia segítségével készül vizsgálni a Csendes-óceán déli medencéjében a púpos bálnákat a Greenpeace. Nincs szükség arra, hogy kutatási célból leöljék a bálnákat – üzente a napokban Japánnak a természetvédelmi szervezet.

MTI Tech

Kulcstartóba épített hitelkártya

Kulcstartóba épített hitelkártyát hozott forgalomba a Visa International az Egyesült Államokban – a szokatlan fizetőeszköz kisebb vásárlások lebonyolítására szolgál.

techline.hu Tech

Linux Windows alatt

A gond mindössze annyi, hogy ugyanazon a számítógépen két...


A címlapról ajánljuk