hvg.hu Tech

Az öt legelképesztőbb módszer lakóhelyünk energiaellátására

Az otthoni napelemek és a szélturbinák lassú de biztos begyűrűzésével, a zöld energia végre egyre inkább beépül a köztudatba. Azoknak sem kell azonban aggódniuk, akiknek a napelem sem elég, a következőkben kedvükre szemezgethetnek néhány valóban alternatív megoldás közül.

MTI Plázs

A C-vitamin nem véd a megfázás ellen

Hiába szed valaki az év minden napján ajánlott mennyiségű, azaz 200 milligramm C-vitamint, ezzel nem előzi meg a megfázást - mutatták ki ausztrál és finn kutatók mintegy harminc vizsgálat alapján, amelyeket összesen több mint tizenegyezer emberen végeztek el.

MTI Tech

Ingyenes wifihasználat Párizsban

Az önkiszolgáló kerékpárkölcsönzők beindításának másnapján ingyenes vezeték nélküli szélessávú internet (WIFI) hálózat kezdte meg működését Párizsban.

MTI Tech

Fej fej mellett az Internet Explorer és a Firefox

Az Internet Explorer internetes böngésző Európa 16 országában vezet, míg alternatív riválisa, a Firefox 14 országban; a Windows Vista új operációs rendszert egyre több embert hódít meg, azon túlmenően, hogy a fölényes piacvezető továbbra is a Windows programcsalád - ismerteti egy új felmérés eredményét a Xiti Monitor francia piackutató cég honlapján.

MTI Tech

268,5 milliárd forint jut K+F-re a következő hét évben

Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben 690 milliárd forintot szánnak gazdaságfejlesztési célokra, ebből első helyen áll a prioritások között a kutatásfejlesztés, amelyre a tervek szerint 268,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre - mondta Márkus Eszter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársa kedden Budapesten egy szakmai konferencián.

hvg.hu Tech

Megtalálták a pánikroham ellenszerét

Az MIT biokémikusai feltérképezték azokat a vegyületeket, amelyek a félelemérzet kialakulásáért felelősek, s olyan gyógyszert fejlesztettek ki, amely blokkolja ezen molekulák hatását.

hvg.hu Tech

Az Intel is beszáll a 100 dolláros laptop projektbe

A világ legnagyobb chipgyártója előzetes elképzeléseivel radikálisan szembefordulva beszáll a 100 dolláros laptop projektként elhíresült kezdeményezésbe a One Laptop Per Child alapítványt alkotó további 10 cég mellé.

MTI Plázs

A jó párkapcsolat megvéd a szívinfarktustól

Boldog párkapcsolatban élők esetében kisebb a szívinfarktus kockázata, mint magányosan élőknél vagy boldogtalan pároknál - állítja Jochen Jordan pszichológia professzor. A hesseni Bad Nauheim pszichokardiológiai klinikájának igazgatója szerint "az egyént tartósan megterhelő párkapcsolat okozta szívfájdalom tényleges szívproblémát idézhet elő".

hvg.hu Tech

A növekvő kőolaj-felhasználás nem tesz boldogabbá

Miközben az utóbbi negyven évben töretlenül nő az Európában felhasznált kőolaj mennyisége, az nem eredményez nagyobb boldogságot a kontinens lakói számára – derül ki egy friss felmérésből.

Vállalkozás

Miért nem költenek eleget a cégek e-mail marketingre?

Néhány tanulmány szerint az elektronikus levél generálja a legnagyobb megtérülési rátát, tehát az egyik leghatékonyabb kommunikációs csatorna. Mégis kevesen értékelik hatékonyságához mérten. Íme 5 ok, amiért nem költenek erre a cégek.

MTI Plázs

Az utazás megduplázza a trombózis kockázatát

A trombózis veszélye hosszabb utazást követően akár négy héten át is fennállhat. Eddig is tudott volt, hogy azok az utasok, akik mozdulatlanul ülnek a repülőben, buszban vagy az autóban, nagyobb kockázatnak teszik ki magukat, mint azok, akik mozoghatnak - írja az ENSZ egészségügyi szervezetére (WHO) hivatkozva a Die Welt című német napilap online beszámolója.

MTI Plázs

Miért fojtjuk el az emlékeket?

Amerikai kutatók azt állítják, hogy megtalálták az elfojtás - a traumatikus emlékek elfedésének - agyi magyarázatát.

MTI Tech

Próbaüzembe állt a világ legnagyobb teleszkópja

Ha a Föld korong lenne, akkor ezentúl a Kanári-szigetekről látni lehetne egy Moszkvában égő gyertya fényét vagy egy Ausztráliában úton lévő autó fényszóróját. Most már mindenesetre adva van az ehhez szükséges óriás teleszkóp.


A címlapról ajánljuk