MTI Plázs

Hogyan győzzük le a hátfájást?

Életkortól, nemtől függetlenül sokan kínlódnak életük egy-egy szakaszában bizonytalan eredetű, rövidebb ideig tartó, illetve krónikussá váló hátfájással.

hvg.hu Tech

Kína internetes hadviselésre képez ki egységeket

A kínai Népi Felszabadítő Hadsereg (NFH) cyber-hadviselésre fogható egységeket állít hadrendbe, amelyeket különféle vírusok kifejlesztésére, illetve számítógépes rendszerek elleni támadásokra vetnek majd be.

MTI Tech

2008-tól divíziókra bontva működik a T-Systems

A Magyar Telekom informatikai üzletágaként funkcionáló T-Systems szervezeti átalakítása év végéig befejeződik, az összevont leányvállalatok 2008. januárjától divíziókra bontva működnek tovább - mondta Tankó Zoltán, a T-Systems vezérigazgató-helyettese kedden, egy budapesti háttérbeszélgetésen.

MTI Tech

Jégben tökéletesen konzerválódott mamutbébit találtak

A víz által tízezer éve elsodort, majd a jégbe fagyott és rendkívül jó állapotban konzerválódott mamutbébire bukkantak az észak-oroszországi Jamal félszigeten, a Juribej folyó partján - közölte az AFP-vel egy orosz muzeológusnő.

Tech

Nem vírus, csak kém

Legális szoftverek is fürkészik észrevétlenül a számítógépek adatait, de kárt csak ritkán okoznak.

MTI Tech

A női nemi hormon kipusztítja a halakat

A szennyvízzel a folyókba kerülő kis mennyiségű női nemi hormon is elegendő arra, hogy egész halrajokat pusztítson el. Az ösztrogén ezen kívül képes arra, hogy a hím halakat elnőiesítse – állapítja meg egy kanadai-amerikai kutatócsoport, amely a PNAS című tudományos magazin online változatában publikálta tanulmányát.

MTI Tech

Mágnessel az elbutulás ellen

Mágnestekerccsel kezelt patkányok agyában új neuronok jöttek létre, ami azt jelentheti, hogy az eljárás embereknél is alkalmazható lehet, főként az időskori elbutulás különféle változataitól szenvedő betegeknél - olvasható a New Scientist című nemzetközi tudományos magazin honlapján.

MTI Tech

Kőkorszaki eredetű a fogszuvasodás

Már az ősembert is kínozta a fogszuvasodás, a népbetegségnek számító probléma tehát a közkeletű vélekedés ellenére nem a modern kor terméke - állítják amerikai tudósok.

MTI Tech

Az EU adatvédelmi magyarázatot vár a Google-tól

Az Európai Bizottság adatvédelmi tanácsadó testülete pénteken felszólította az amerikai Google Inc. internetes keresőrendszert és tartalomközlőt, hogy adjon felvilágosítást a rendszer személyiségi jogokat érintő adatkezeléséről.

HavariaPress Tech

Több a mobil hazánkban, mint az ember

Száz magyarra száz és fél mobiltelefon előfizetés. A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint 2007 áprilisában - tizenhárom évvel a GSM szolgáltatás hazai beindulása után - a mobiltelefon előfizetések száma meghaladta a lakosság lélekszámát Magyarországon.

MTI Tech

Kaméleon-békát találtak Thaiföldön

Egy kaméleon-béka fajt fedeztek fel egy thaiföldi nemzeti parkban. A különleges állatok az álcázás mesterei, bőrszínüket tökéletesen tudják idomítani a környezethez.

BBC Tech

Dúsított gyógyvíz a sebre

Amerikai kutatók olyan szuperoxidált vizet fejlesztettek ki, amely jelentősen gyorsítja a sebek gyógyulását.

hvg.hu Tech

Miért van a férfiaknak mellbimbójuk? ( 2. rész)

Érdemes-e varangyot nyalogatni? Függőséget okoz-e a rendszeres ajakírhasználat? - ilyen és hasonló kérdések nyomába szegődött a Leyner-Goldberg szerzőpáros Miért van a férfiaknak mellbimbójuk? című könyve. Ebből szemlézünk e héten is, esetenként más kutatások anyagaival is kiegészítve.

hvg.hu Tech

Baktériumok DNS-ét használja adattárolónak egy új technológia

Japán tudósok az organizmusok örökítőanyagát átprogramozva képesek szöveget, de akár zenét, vagy bármely más tartalmat tárolni. Az adatok addig maradnak fenn, amíg a gazdabaktériumok populációja életben marad – ez akár évmilliókat is jelenthet.


A címlapról ajánljuk