MTI Tech

Elkészült a láthatatlanná tévő burok

Amerikában elkészült a láthatatlanná tevő burok mintapéldánya, és az a várakozásoknak megfelelően működik, de egyelőre nem veszi fel a versenyt a mesék láthatatlanná tévő köpenyével.

MTI Tech

Felfedezték az emlékezés génjét

Felfedezték az emberi agy emlékező tevékenységét vezérlő gént a Zürichi Egyetem pszichiátriai részlegének kutatói - jelentették be a svájci városban.

MTI Tech

Blogon keresztül informálja a befektetőket az Econet

Az Econet.hu Informatikai NyRt. a jövőben, a befektetők korábbinál jobb informálása érdekében nemcsak weboldalán tesz közzé ifomációkat, hanem egy innen elérhető blogon (econet.freeblog.hu) keresztül is - közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

MTI Tech

Darwin csaknem teljes életműve a világhálón

Több tízezer oldalnyi szöveg, kép és hangfájl vált elérhetővé a világhálón, még Darwin ellopott jegyzetfüzete is, amelyet a Galápagos-szigeteken hordott magánál.

MTI Tech

Átadták a Charles Simonyi-díjakat

Dr. Csapó János, a mezőgazdasági tudomány doktora, dr. Tisza Miklós, a műszaki tudomány doktora és dr. Imre László, az irodalomtudomány doktora nyerte el a Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíjat.

MTI Tech

Gyerekcipőben a kkv-k informatikai felszereltsége

Bár az informatikai szállítók a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) évek óta kiemelten kezelik, az informatikai technológiák elterjedése e cégek körében mégis alacsonyabb az átlagosnál - mondta Vass Gábor, a Cisco System Magyarország marketing igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI Tech

Megkezdődhet a nanotechnológiai program Miskolcon

Hamarosan megkezdődhet a kutatómunka az úgynevezett NAP-NANO pályázatnak köszönhetően a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány miskolci telephelyén, a nanotechnológiai kutatólaboratóriumban (BAY-NANO) - jelentették be a laboratórium megalapításán szerdán.

hvg.hu Tech

A YouTube a kiadók legolcsóbb reklámeszköze

Lassan mindenkihez eljut a hír, hogy a Google felvásárolta a YouTube videó megosztót, arra azonban nehéz felelni, milyen lesz az internetezők körében csak GooTube-ként emlegetett szolgáltatás például egy év múlva. Éppen az akvizíció előtti napokban kötött ugyanis mindkét cég jelentős szerződéseket óriás lemezkiadókkal, melyek nyomán erősen beszűkült a mozgásterük.

euractiv.hu Tech

Jön az uniós RFID-szabályozás

A személyes adatok védelme miatt aggódik a legtöbb EU-polgár, ha az úgynevezett RFID-chipek használatáról, vagyis a rádiófrekvenciás azonosításról van szó. Brüsszel az év végén fogalmazza meg álláspontját.

MTI Tech

Mekkora az esélye, hogy belénk csap a villám?

Csakugyan alacsonyabban repülnek a fecskék zivatar előtt, mint máskor? Tényleg nagyobb-e az ember esélye egy villámcsapásra, mint a lottó ötösre? - az ilyen és ehhez hasonló időjárási hiedelmeket gyűjtötte egybe és magyarázza meg a Németországban megjelent Meteorológiai Tévedések Lexikonja.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Hogyan indítsunk webáruházat?

Az online áruházak közötti erős versenyben hamar elbukik, aki nem veszi figyelembe a rutinos bolttulajdonosok tapasztalatait s az internetes vásárlók szokásait.

euractiv.hu Tech

A németeké a legtöbb új szabadalom

Egy most közzétett jelentés szerint a németek jegyzik be a legtöbb szabadalmat Európában, és Németország vezet a kutatási és fejlesztési ráfordítások terén is.


A címlapról ajánljuk