MTI Tech

Halált okozhat a földimogyoró

Amerikában a lakosság több mint egy százaléka allergiás a földimogyoróra, s élete duplán veszélyeztetett: a mogyoróallergia életveszélyes rohamot okoz, de az amerikai konyhaművészetet annyira áthatja a mogyoróolaj és mogyoróvaj, hogy fel sem tüntetik a termékeken a mogyorót, noha nyomokban szinte minden élelmiszerben, s sok kozmetikumban jelen van.

hvg.hu Tech

Az ausztrál robotok nyerték a focivébét - GALÉRIA

Bár a kontinensnyi ország labdarúgó-válogatottját az olasz nemzeti tizenegy búcsúztatta, az ausztráloknak mégis van némi oka az örömre. A szintén Németországban megrendezett tizedik robotfoci-világbajnokságot ugyanis a University of Newcastle csapata nyerte 7-3-ra.

Infinit Tech

Műholdrendszerrel figyelik az afrikai bevándorlókat

A teljes kilátástalanságot maguk mögött hagyó afrikai menekültek tömegei az európai kikötőket ostromolják. Spanyolország és további kilenc EU-ország ezért a minap megállapodást kötött, hogy az infokommunikációs technológiákat használja a probléma rövid távú kezelésére: az Afrika és a Kanári-szigetek közti tengeri út ellenőrzését műholdas megfigyeléssel oldja meg.

Infinit Tech

Indulás előtt a legnagyobb társadalomszimuláció

Hamarosan működésbe lép az öt európai egyetem együttműködésében megvalósuló NEW TIES számítógépes társadalmi szimuláció, amelynek célja a kollektív mesterséges intelligencia tanulmányozásán túl az emberi nyelv és kultúra kialakulásának vizsgálata.

Infinit Tech

Az amerikai állami leselkedőközpont kívánságlistája

Az infokommunikációs technológiák fejlődédével a felügyeleti és kémkedési technikáknak is új lehetőségei nyílnak. Az amerikai kormány illetékes hivatala az effajta megoldások iránti éhség növekedése miatt fejlesztési pályázatot írt ki. Lássuk amkívánságlistát!

Infinit Tech

Magyarok a digitális analfabéták élén

Milyen szintű képességei vannak az európai polgároknak a számítógép- és internet használat terén? – tette fel a kérdést az Eurostat, az unió statisztikai hivatala, s nem volt szívderítő a kapott válasz.

hvg.hu Tech

EIU felmérés: az informatika a növekedés kulcsa

Az Economist Intelligence Unit 1400 közepes méretű vállalat vezetőjének megkérdezésével végzett kutatásából kiderült, hogy a közepes cégek számára kulcskérdés az informatika helyes alkalmazása, ha növekedni akarnak.

hvg.hu Tech

Leigázzák a számítógépeinket és bérbe adják őket

Az internetről fenyegető veszélyek jellege erőteljesen megváltozott állítja két hálózatbiztonsági cég, a Panda Software és a VirusBuster. Egybehangzóan állítják, hogy a hobbihackerek korszakát felváltotta a pénzszerzési célból folytatott kalózkodás.

MTI Világ

Párizs-szindróma: fény helyett árnyak

Évente több száz, elsősorban Japánból érkező külföldi esik a kulturális különbségek miatt depresszióba Párizsban. Egy francia író novellában fejtette ki a kór szimptómáit.

hvg.hu Itthon

Az internetezők nem nagyon szeretnek sportolni

Az internetezőknek több mint a fele nem űz rendszeres sporttevékenységet – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A rendszeres sportolók havonta átlagosan 5600 Ft-ot költenek sportra.

MTI Tech

Négyszáz éve most van a legmelegebb a Földön

Az elmúlt négyszáz évben egyszer sem volt olyan magas a Föld átlaghőmérséklete, mint tavaly - derült ki az Amerikai Tudományos Akadémia (NAS) csütörtökön közzétett tanulmányából.

MTI Tech

Globális felmelegedés helyett szélsőséges időjárás várható

Nemzetközi éghajlat-értékelő kutatócsoport alakult, a Zágoni Miklós fizikus vezette szervezet tagjai azt állítják, az emberiség által a légkörbe juttatott szén-dioxid elsősorban nem globális felmelegedést, hanem szélsőséges időjárási körülményeket okoz.

MTI Tech

Először kutatnak emberi embriókból származó őssejtekkel a franciák

Hat, közintézményben dolgozó biológuscsoport kapta meg elsőként Franciaországban az engedélyt arra, hogy kutatást folytasson emberi embriókból származó őssejtekkel – adta hírül a Le Monde című napilap Carine Cambyre, a Francia Orvosbiológiai Hivatal főigazgatójára hivatkozva.

MTI Tech

Izlandon fedezték fel az Európai mellrákgént

Az európai nőket sújtó új mellrákgént fedeztek fel izlandi kutatók. A BARD1 kódnevű gén a már ismert BRCA1 és BRCA 2 génekkel együtt jelentősen növeli a rosszindulatú emlődaganat kialakulásának kockázatát.

hvg.hu Tech

Egy helyre gyűjtik a követhető e-kormányzati példákat

E-kormányzati módszertani központ az MTA SZTAKI-ban az IBM támogatásával Az IBM Magyarország és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének együttműködésével létrehozott központ példa értékű hazai e-kormányzati megoldásokat mutat be, és a köztisztviselők felkészítésében is szerepet vállal.

hvg.hu Tech

Több millió e-mail kering a Bagle vírus újabb variánsával

Kedden este az e-mail üzenetek mellékletében terjedő Bagle féreg egy újabb kártékony változata indult rendkívül gyors terjedésnek – jelentette sajtóközleményében a VirusBuster. A magyar biztonsági szakértő a kártevő újabb variánsát magas elterjedtsége és veszélyessége miatt kiemelt vírusveszély besorolással látta el.


A címlapról ajánljuk