MTI Tech

Akkumulátor-gyártó arany- és kobaltimádó vírusokat klónoztak

Amerikai biotechnológusok genetikailag módosított vírusokkal végeztették el a lítium-ion akkumulátor gyártásának egyik fontos lépését, az anód elektróda bevonatának elkészítését, elkerülhetővé téve ezzel az akkumulátor gyártásnál szokásos veszélyes magas hőmértékleteket.

MTI Tech

Vonalkód helyett rádióadó?

A vonalkód helyett a jövőben apró rádióadókat ragaszthatnak a hipermarketek termékeire, ami az árucikkek gyorsabb és egyszerűbb azonosítását eredményezi, sokan azonban attól tartanak, hogy az új technológia az emberek nyomon követésére is alkalmas lehet.

MTI Tech

Már a lakossági EU-domainnevek is bejegyezhetőek

Péntektől minden, az Európai Unióban lakóhellyel rendelkező személy bejegyzési kérelmet nyújthat be a ".eu" legmagasabb szintű tartománynévre. Az elbírálás jelentkezési sorrendben történik, a tagállami állampolgárság nem jelent előfeltételt - közölte az illetékes uniós biztos.

MTI Tech

Kétszáz éves magyar múmiákat állítanak ki

Két összekulcsolt, mumifikálódott kéz a szimbóluma a Magyar Természettudományi Múzeum Rejtélyek, sorsok, múmiák című új időszaki kiállításának, amelynek több mint kétszáz éves leleteit pénteken mutatták be.

MTI Tech

A büntetés együttműködésre késztet

A büntetés együttműködésre ösztönzi az embereket, s társadalmi méretekben több civil kurázsira, több szankcióra lenne szükség ahhoz, hogy az emberek egymást jobban tudják ellenőrizni a közjó érdekében – erre jutott Bettina Rockenbach az erfurti egyetemen egy játékelméleti kísérlet során.

Infinit Tech

Megrögzötten ragaszkodnak szokásaikhoz az internetezők

A brit Cabinet Offic megbízásából a Tickbox.net nevű cég 1535 tizenhat évnél idősebb angol netezőt kérdezett meg internethasználati szokásaikról. A Kabinetiroda arra volt kíváncsi, milyen esélyei és lehetőségei vannak az angol kormány e-szolgáltatásokat összesítő egyablakos oldalának a nagyobb fokú elismertségre.

MTI/hvg.hu Tech

Szilikon-mellűek nem utazhatnak az űrbe

Az űrturizmus iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ám nem mindenkiből válhat hobbi-asztronauta, hiszen a kozmikus vágyaknak az út szó szerint csillagászati költségei mellett számos más tényező is gátat szabhat, így a szilikonos mell-implantátum.

MTI Tech

Újkőkori fogfúrók

Egy régészekből és antropológusokból álló nemzetközi kutatócsoport a pakisztáni Mehrgarh mellett kilenc olyan őskori ember maradványára bukkant, akikről biztosan állítható: jártak „fogorvosnál”, s a műtéteket nagy felkészültséggel, pontosan végezték el az őskori szájsebészek.

MTI Tech

A napolaj felboríthatja a pajzsmirigy működését

Az ultraibolya fényt elnyelő napolajokban több olyan vegyület található, amely - legalábbis patkányoknál - felborítja a pajzsmirigy hormonháztartását - állítják német kutatók, de hangsúlyozzák, hogy a ultraibolya fény elleni védelem elmaradása nagyobb bajt okozhat, mint a napolaj.

hvg.hu Tech

Az Xbox 360 miatt perli a Lucent a Microsoftot

Az IT-cég azért indított keresetet a redmondi óriás ellen, mert állítólag új generációs játékkonzoljában olyan technológia található, amely sérti a Lucent egyik szabadalmát.


A címlapról ajánljuk