MTI Tech

Elsavasodnak az óceánok, pusztul az élővilág

A globális felmelegedésként jelentkező klímaváltozás pusztító következményei, egyebek között a levegő növekvő széndioxid tartalma miatt az óceánok vize is egyre savasabbá válik - írja a WWF.

MTI Világ

Robbanás egy japán részecske-gyorsítóban

Robbanás történt szombaton a japán Mikazuki városban működő szinkrotronban. Két kutató, egy tajvani és egy francia megsebesült, sugárzás azonban nem került ki a tudományos létesítményből.

MTI Világ

Egyre több az elefánt

Az elefántok száma jelentős mértékben megnőtt Afrika déli és keleti részén - jelentette be a Természetvédelmi Világszervezet (IUNC) Nairobiban.

BBC Tech

A mobilszolgáltatók a világháló meghódítására törnek

A mobiltelefonok és az internet közeledésével nő a mobilszolgáltatók és az internetes vállalkozások közti együttműködés, melynek jegyében a T-Mobile a Google-lal, a Vodafone pedig a Microsofttal lép együttműködésre a mobil alapú internetezés elérhetővé tételéért.

MTI Tech

A Nemzetközi Űrállomás kész a Discovery fogadására

Az ISS űrállomás személyzete felkészülten várja, hogy júliusban két és fél év után először ismét amerikai űrrepülőgép kössön ki rajta - jelentette be pénteken Valerij Lingyin, a Moszkva melletti Koroljovban lévő orosz repülésirányító központ képviselője.

MTI Tech

Tudásközpontot avattak Debrecenben

Nyílt nap keretében mutatták be a Debrecenben létrehozott regionális egyetemi tudásközpontot, melynek elsődleges feladatául a tudományos vívmányok gyakorlati alkalmazását tűzték ki.

Panoráma Tech

Orosz teherűrhajóval emelték meg a Nemzetközi Űrállomást

A Progressz orosz teherűrhajó csütörtökre virradóra 2,3 kilométerrel megemelte a Nemzetközi Űrállomást (ISS), hogy a Föld körül keringő bázis a ideális pályamagasságon fogadja a júliusban érkező Discovery amerikai űrrepülőgépet – jelentette a Moszkva melletti Koroljovban lévő repülésirányítási központ.

MTI Tech

A cél előtt az öngyilkos űrszonda

Hétfőn érkezik meg úti céljához, a jelenleg a Földtől 132 millió kilométerre lévő Tempel 1 üstököshöz a Deep Impact (Mély Becsapódás) nevű amerikai űrszonda, hogy a tudomány oltárán feláldozva magát behatoljon a kométa magjába, és hatalmas krátert vájjon a felszínbe.

hvg.hu Világ

Célba vették Jackson rajongóit is

Májusban emelkedett a rosszindulatú programokat tartalmazó kéretlen levelek száma - derül ki a Clearswift legújabb Spam Index felméréséből. A levélszemét-küldők továbbra is leginkább azzal veszik rá a felhasználókat a fertőzött levelek megnyitására, hogy baráti üdvözlőlapnak álcázzák a spameket.

MTI Gazdaság

A kínaiak miatt szakít a Cisco és a Synergon

A Synergon Informatika Rt. és a Cisco System International BV. között fennálló, közvetlen beszerzést lehetővé tevő partneri szerződés 2005. július 27-vel megszűnik - közölte a Synergon.

MTI Itthon

A nők agyát gyorsabban károsítja az alkohol

A nők agyát gyorsabb ütemben és nagyobb mértékben károsítja az alkoholfogyasztás, mint a férfiakét. Ám jó hír, hogy az agy alkohol híján képes bizonyos mértékű regenerálódásra - derül ki a mannheimi függőségkutató klinikán végzet kísérletekből.

Panoráma Tech

Nanotechnológiával a tartós sörhabért

A frissen csapolt sör elengedhetetlen tartozéka a dús hab, ami azonban túl gyorsan összeesik. Ezen segíthet brit vegyészek új eljárása, amelyet kifejezetten a hab tartósítására fejlesztettek ki.

Panoráma Tech

Metán hömpölyög a Titán felszínén

A Szaturnusz legnagyobb holdja, a Titán a tavak holdja – tudatosul egyre inkább az űrkutatókban a planéta körül lassan egy éve keringő Cassini amerikai űrszonda adatai alapján.

MTI Gazdaság

Tovább izmosodott a Vodafone a magyar piacon

A mobil előfizetések száma egy hónap alatt 37 ezerrel 8,894 millióra nőtt május végére - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A legtöbb új előfizetést a Vodafone szerezte.

MTI Világ

Pilóta nélküli gépek repülnek Boszniában

Belgium pilóta nélküli felderítő repülőgépeket küldött kedden Bosznia-Hercegovinába: a hat légieszközt és a hozzájuk tartozó három földi irányítóállomást egy C-17-es óriás szállítógép vitte Tuzlába, amelynek repülőtere a boszniai EU-erőben szolgáló belga alakulatok egyik támaszpontja.


A címlapról ajánljuk