hvg.hu Tech

Az APC hőteszt laboratóriumot nyitott

Az APC információtechnológiai cég bejelentette, hogy a dániai Koldingban megnyitotta új hőteszt laboratóriumát. A létesítmény célja olyan technológiák kifejlesztése, amelyekkel megoldhatók a manapság egyre nagyobb teljesítménysűrűségű adatközpontok és szervertermek égető hűtési problémái.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Csaknem nyolcmillió mobil él Magyarországon

A Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint októberben a mobiltelefon-elõfizetések száma szeptember végéhez képest 0,9%-kal, 76 ezerrel növekedett. A mobiltelefon-eladások eözben világszerte gyors ütemben nőnek.

hvg.hu Tech

A Bundeswehr is bevezette az SAP-t

A Bundeswehr is az üzleti életből átvett módszerekkel kívánja hatékonyabbá tenni mqködését. Az SAP for Defense & Security rendszer végponttól végpontig (a tüzelőállástól a gyári környezetig) terjedő logisztikai, pénzügyi irányítási és HR-támogatást nyújt Európa egyik legnagyobb hadseregének.

Itthon

A Sanoma veheti meg az Indexet

Meg nem erősített információk szerint hamarosan befejeződhet az a tárgyalássorozat, amelynek eredményeként a Sanoma Budapest Kiadói Rt. lehet az Index Rt. új tulajdonosa.

hvg.hu Tech

A jövő repülőterén nő a forgalom és csökken a stressz

A PaxFlow Simulator nevű új szoftver több mint 90 százalékos pontossággal képes előre jelezni egy repülőtér várható utasforgalmát. A program célja, hogy mérsékelje az utasok által jól ismert stresszhelyzeteket, amelyek többek között a beléptető (check-in) pult előtti hosszú sorban állás, a hiányzó poggyászkulik, vagy a hosszú repülés után túlságosan körülményesnek tűnő útlevél-ellenőrzés miatt alakulnak ki.

hvg.hu Tech

Internetes közösségépítő portál

A Think.com portál keretében a diákok saját e-mail címük és weboldaluk révén érdeklődésüknek megfelelő területeken fejleszthetik kreativitásukat, akár iskolán belüli csoportokban, akár a rendszerhez csatlakozott másik 17 ország diákjainak körében.

hvg.hu Tech

Számítógépek, alkatrészek 1 forinttól

A Vatera.hu online aukciós piactér weboldalon, egyre több hazai nagyvállalat és multinacionális cég árusítja ki elfekvő készleteit. A közelmúltban az IBM egyik legnagyobb hazai disztribútora jelent meg, IBM-Outlet néven, számítástechnikai cikkekkel a Vatera.hu oldalon.

hvg.hu Tech

A Microsoft 536 millió dollárt fizet a Novellnek

A Novell bejelentette, hogy a Microsofttal kötött megállapodás keretében 536 millió dollár készpénz fejében eláll a NetWare operációs rendszerrel kapcsolatos trösztellenes bírósági pert ő l. A Novell azonban azt is közzétette, hogy az 1990-es évek közepén a tulajdonában lévő WordPerfect szövegszerkesztő forgalmának okozott károkkal kapcsolatos meghatározatlan veszteségek ügyében újabb trösztellenes keresetet nyújt be a Microsoft ellen.

Tech

Linux az asztalon

Már Magyarországon is elérhetővé vált a vállalatok és intézmények számára készült új generációs asztali Linux operációs rendszer, a Novell Linux Desktop.

MTI Gazdaság

Megelőzték az osztrákok a Matávot

A Telekom Austria opciót kapott a bolgár Mobiltel mobilszolgáltató részvényeseitől arra, hogy a jövő év végén megvásárolhassa a helyi Mobiltelt. A bolgár távközlési cég érdekelte volna a Matávot is.

hvg.hu Tech

Veszélyes laptop-használók

Semmibe vett biztonsági szabályok, kétséges eredetű letöltések, a törvény mellőzése: ez jellemzi a laptophasználók széles rétegét állítja egy nemrégiben befejeződött független vizsgálat.

MTI Tech

Már illatokat is küldhetünk az internet segítségével

A francia informatikus által kidolgozott rendszerhez szükséges egy illatpermetező, amelynek ára jelenleg százezer forint körül van. A számítógéphez kapcsolható illatpermetező az e-mailben érkező információ alapján bocsátja ki a meglévő választékból a megfelelő illatot.

MTI Gazdaság

A Telekom Austriáé lesz a bolgár Mobiltel

A Telekom Austria távközlési cég opciót kapott a bolgár Mobiltel mobilszolgáltató részvényeseitől arra, hogy a jövő év végén megvásárolhassa a társaságot. Az irányár 1,6 milliárd euró.

hvg.hu Tech

A Metro rádiófrekvenciás áruazonosító rendszert fejleszt

A kiskereskedelmi biztonságtechnikai megoldásokat fejlesztő ADT cég szállítja azokat az RFID (rádiófrekvenciás) adatleolvasókat, melyeket a Metro Csoport németországi Neussban lévő RFID innovációs központjának kapuinál szerelnek fel.


A címlapról ajánljuk