szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megjelent hírekkel ellentétben az egyetem nyilvántartott szállítói állománya augusztusban 190 millió forint volt, és ez szeptemberre 50 millió forintra csökkent, vagyis a számok a valóságban nem növekvő, hanem csökkenő tendenciát mutatnak – közölte az egyetem rektora, tartalmi magyarázatot is fűzve a számokhoz.

Mint arról a hvg.hu is beszámolt, a Corvinus egyetem is azok között a költségvetési intézmények között van, amelyek szerepelnek a NAV végrehajtási listáján.

A hírrel kapcsolatban az egyetem csütörtökön közölte: a NAV listája hibás, és azt a látszatot kelti, mintha a Budapesti Corvinus Egyetem adóssága növekvő tendenciájú lenne, és ezzel kapcsolatban a NAV részéről végrehajtás fenyegetné. Ez azonban tényszerűen nem igaz – írták.

A megjelent hírekkel ellentétben az egyetem nyilvántartott szállítói állománya augusztusban 190 millió forint volt, és ez szeptemberre 50 millió forintra csökkent, vagyis a számok a valóságban nem növekvő, hanem csökkenő tendenciát mutatnak – közölte az egyetem rektora, Rostoványi Zsolt.

A tendencia mellett figyelembe kell venni az összegek tartalmi jellemzőit is. Ezekből az összegekből augusztusban 130 millió forint és szeptemberben 17 millió forint uniós pályázati elszámolásokból adódó szállítói finanszírozás, ami azt jelenti, hogy az ezen összegek mögött álló számlákat nem az egyetem, hanem a pályázatot felügyelő szervezet fizeti ki közvetlenül, az egyetem ráhatása nélkül. A nyári hónapokban lezajlott pályázati tevékenységekhez kapcsolódó összegek jelentek meg az augusztusi adatban, és a sikeres elszámolásokat követően ezek szeptemberre kifizetésre kerültek – részletezte a rektor.

A fentiek alapján az egyetem adósságára és a kapcsolódó szankciókra vonatkozó megállapítások tévesek és megalapozatlanok. Az egyetem a NAV köztartozásmentes adatbázisában a mai napon is szerepel, és az elmúlt 10 hónapban a 2013. évi jelentős, milliárdos nagyságrendű tartozásait kiegyenlítette, pénzügyileg konszolidálódott, így a közeljövőben nem fenyegeti semmiféle végrehajtási vagy egyéb, a gazdálkodásra visszavezethető szankció.

A hírről elsőként beszámoló mfor.hu pénteken közölte, hogy az egyetem mindezek ellenére továbbra is megtalálható a NAV végrehajtási listáján, akár névvel (Budapesti Corvinus Egyetem), akár adószámmal (15329743243) keresve, ahogy a mellékelt képernyőképen is látható.

©

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Nyolcpontos kompromisszumot ajánlott fel a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak

Nyolcpontos kompromisszumot ajánlott fel a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal

Mi az az extra csík az új iPhone-ok oldalán? Az európai modelleken miért nincs ott?

Mi az az extra csík az új iPhone-ok oldalán? Az európai modelleken miért nincs ott?