A tulajdonos szerint nincs megfélemlítési szándék a 168 Óra főszerkesztőjének kirúgása mögött

A tulajdonos szerint nincs megfélemlítési szándék a 168 Óra főszerkesztőjének kirúgása mögött

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milkovics Pál a Klubrádióban mondta el, miért kellett egy Orbán-kép miatt repülnie Rózsa Péternek.

Bolgár György rádióműsorában szólalt meg Milkovics Pál, miután szerdán azonnali hatállyal menesztette a 168 Óra főszerkesztőjét, Rózsa Pétert, amiért a hetilap aktuális számában megjelent egy többéves Facebookra feltöltött kép Orbán Viktorról és családjáról. Milkovics szerint ez túllépte a jóízlés határát.

Szerintem gyerekeknek ott nincs mit keresnie. De bármilyen politikus esetében ugyanezt a döntést hoztam volna”

– mondta a a 168 Órát tulajdonló Telegráf Kft. anyavállalata, a Brit Media vezérigazgatója és résztulajdonosa.

A műsorvezető kérdéseire adott válaszok alapján tulajdonképpen szakmai indokai voltak a kirúgásra: “Én nem látom egy karácsonyra váró Facebook-kép szerepét olyan cikkben, amit évekkel ezelőtt megosztott a miniszterelnök. Azoknak a gyerekeknek nincs mit keresnie, nem abban a kontextusban osztották meg. Semmi kifogásom a jogi értelemben vett felhasználásáról. Ez nem jogi, hanem erkölcsi kérdés.”

Arra a kérdésre, nem érzi-e túlzónak a döntést, és nem rossz üzenet-e ez a mai viszonyok között, egyértelműen válaszolt: “Azt gondolom, és majd az idő elmondja, hogy jól döntöttem-e, ez egy adekvát válasz volt erre a problémára, semmilyen megfélemlítési szándék nem volt benne. Elfogadom, ha mások úgy ítélik meg, hogy ez túlzás volt. Én azt az üzenetet küldtem, hogy egy kisgyereknek egy karácsonyi fotóval nincs mit keresnie egy olyan fotón, amin az apja politikáját támadták.”

Milkovics állítása szerint ma szerkesztőségi értekezletre megy, ahol meg akarja nyugtatni a 168 Óra szerkesztőségét arról, nem lesz senki kirúgva, és a döntése nem veszélyezteti az újságot.

Hozzászólások