szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Azt se tudják, ki Wass meg Nyirő, de az alaptantervbe azért beletaknyolják őket.

Egyéb nemzeti érzelmű szerzők mellett bekerült a Nemzeti alaptantervbe Uz Bence - újságolja Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében, válaszul valami jobbikos majom kérdésére, ami a lélekmérgezésről szólt. Uz Bence azonban Wass Alberttel és Nyirő Józseffel ellentétben nem író, hanem az utóbbi, mellesleg síknáci szerző regényhőse.

A blamát sikerült ügyesen átpöccinteni a miniszterről Halász János államtitkárra, de ennek nemcsak az a tanulsága, hogy Balog Zoltán bármit előre aláír. Hanem az is, hogy mennyire is érdekli a nemzeti ügyek kormányát az a turbómagyar kultúra, amivel nyájuk fülét dugják be csúfra.

Halász - és az Emmi érintett stábja - nyilvánvalóan nem ismeri Nyirő József munkásságát, hiszen aki képben van, az azonnal észrevenné a bibit, és nem nevezné írónak Esti Kornélt vagy Tarzant. Ez önmagában nem baj, lehet mást olvasni Nyirő helyett.

De azért a gyerekeink torkán letömnék. És így van ez az egész szimbolikus politikájukkal. Pár százezer csápolónak húzzák a nótát: nemzetegyesítésről, amelyből nem kér a határon túli magyarság, keresztény erkölcsről és szentségi házasságról, amit ők maguk is leszarnak, és gyökérmagyar irodalomról, amit meg nem olvasnak. A háttérben Schmitt Pál tárogatja díszmagyarját.

Pontosan ugyanaz a sztori, mint a rovásírásból elhasaló fajmagyar esete.

Ja, a jobbikos kérdés egyébként úgy hangzott, "Meddig tűri még a Kormány a Magyar Tudományos Akadémián zajló nemzetellenes lélekmérgezést?", a problémájuk pedig éppen azzal a konferenciával volt, amely a "nemzeti oldal" (muhaha) kultúraszemléletét boncolgatta. A minisztérium sietett kijelenteni: ők ezt a lélekmérgező tudományoskodást egyáltalán nem támogatták.

Uz Bencét, az írót támogatták helyette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti