Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyetlen kérdésre várnánk választ a magyar kulturális élet vezénylőjétől.

Fekete György, aki Orbán Viktor akaratából innentől kezdve a Jó és az Igaz felé vezető magyar út lemagasztosabb eszközéért, Szépért felel (ne röhögj, ezt maga OV mondta), vagyis aki eztán a hazai kulturális életet vezényli, azt állítja, hogy Ő bizony fütyül erre a demokráciára.

Tiszta, katonás beszéd, van benne mit szeretni: tudjuk, hányadán is állunk. Nem lesz visszapofázás, az a Szép, amit Ő annak nevez. Volt ilyen a történelemben, nincs itt semmi látnivaló.

Azonban maradt itt egy kibontatlan részlet. Az indoklás, tudniillik. Hozzátette ugyanis a Magyar Művészeti Akadémia vezetője: az a baja ezzel a demokráciával, hogy valójában egy kisebbség uralma valósul meg a többség felett. Ezt akkor ugyanilyen strammul, kérném megmagyarázni. Kedves Fekete György! Itt most, Magyarszágon, miféle kisebbség uralkodik a többség felett? Hm?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!