szerző:
nyüzsi
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő ajánlásával indult el 2011-ben az Elég a hazugságokból című Facebook-oldal. Néhány hete cigányozással jelentkeztek, most a hvg.hu-ról hazudnak.

Mint arról beszámoltunk, néhány hete a cigányokat sértő felirattal tettek fel egy fotót az „Elég a baloldal hazugságaiból!” nevű csoport Facebook-oldalára, amelyet Deutsch Tamás is támogat. Az európai parlamenti képviselői 2011 januárjában egy sajtótájékoztatón jelentette az oldal indulását, és azt, hogy a lájkolói között egymillió embert akar látni.

Az egymillióból két és fél év alatt harmincezer lett, ők viszont ma reggel erre a képre ébredtek:

Sajnos Deutsch Tamás barátai hazudnak, amin nem csodálkozunk különösebben, néhány megjegyzésünk viszont van:

  1. A cikk Kocsis Máté nyilatkozatáról szól. Az ELÉG adminisztrátorai szerint Kocsis Máté Magyarország miniszterelnöke. Lehet, hogy nem itt tartanánk, ha így lenne, de egyelőre még nem ő az.
  2. Mindenkinek joga van akár Orbán Viktort, akár Kocsis Mátét lehitlerezni, bármennyire is fáj a három férfi bármelyikéért rajongóknak.
  3. Mi mégsem tettünk ilyet, egyszerűen azért, mert – az ELÉG oldal működtetőivel szemben komolyan vesszük magunkat.
  4. Az ELÉG által megosztott kép manipulált, erről bárki meggyőződhet, ha a Facebookon megosztja a hvg.hu eredeti cikkét, ahol a fosó Hitler helyett a cikk eredeti leadje jelenik meg. Ahogy arról is meggyőződhet, hogy bárki, aki megosztja a cikket, bármikor megváltoztathatja a Facebookon megjelenő címét és leadjét (ehhez csak a közzététel előtt rá kell kattintani), úgyhogy Kocsis Mátét tetszés szerint nemcsak lehitlerezheti, de akár le is berijázhatja a kedves Olvasó, ha neki úgy tetszik. Ennek azonban csak a végtelen olvasói kreativitáshoz van köze, a hvg.hu szerkesztőségének Kocsis Mátéról, vagy akár Orbán Viktorról alkotott véleményéhez nincs.
  5. Egyébként a kép hamisítványnak is gyenge, és a kedves teljesen elborult hozzászólók is meggyőződhettek volna róla, mielőtt transzba hergelik magukat, ugyanis szerkesztőségünk nem Tatabányán van, így értelemszerűen Facebook-oldalunkra sem onnét szoktunk posztolni.

A fentiekhez tartozik még, hogy megdönthetetlen bizonyítékunk van, hogy miként gyűjti az oldal a követőit:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!