Tóta W. Árpád: Elromlott a klíma? Javítsuk meg!
Tech

Tóta W. Árpád: Elromlott a klíma? Javítsuk meg!

A klímaváltozás ellenszere nem a zöldkommunizmus, és nem is a tagadás. Hanem a technológia. Nem pánikolni kell, hanem elővenni az eszünket, és megszerelni a bolygót. Techno-optimista jövőkép, első rész.

Solymosi Frigyes Vélemény

Solymosi Frigyes: Hogyan lehetne hitelünket helyreállítani?

A Fidesz a 2010-es választáson nem arra kapott felhatalmazást, hogy a fél világ ellen harcba szálljunk, hogy szellemi (és némi anyagi) erőnket az általuk indított szabadságharc megvívására fordítsuk. Miniszterelnökünk megfeledkezik arról, hogy szabadságharcainkat mind elveszítettük, és vezetőink nagy árat fizettek érte.

Kerék-Bárczy Szabolcs Vélemény

Tóta W. Árpád esete a katolikus egyházzal

Számomra nem elfogadható, ahogyan Tóta W. az egyház egészét bélyegezi meg, nevezi gonosznak. Azért nem, mert ezzel engem és még vagy egymilliárd katolikust is annak nevez. S nem utolsó sorban a második vatikáni zsinatot életre hívó szent életű XXIII. János pápát, a 2000-ben az egyház által elkövetett bűnökért, nevezetesen az inkvizícióért hivatalosan is bocsánatot kérő nagy egyházfőt, II. János Pált, vagy a 2010. márciusában az ír katolikusoknak írt levelében a papi pedofíliát elítélő XVI. Benedeket.

Debreczeni József Pro és Kontra

Mi jön a Fidesz után? – Debreczeni József válasza Elek Istvánnak

Elek István szerint a Fidesz bukása után csak a hazai politikai erők széles együttműködése jelenthet kiutat a magyar politikai rendszer válságából. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a Fidesz se nem képes, se nem méltó arra, hogy demokratikus erők együttműködjenek vele, ezért agyrémnek tartja Eleknek a Fidesszel kötendő nagykoalícióra vonatkozó elképzelését.

Fürjes Judit Vélemény

Jászapátiban tiszta udvarokat, rendes házakat akarnak látni

Jászapátin két hónappal ezelőtt közhírré tették: a szociális támogatásban, illetve a közmunkaprogramban való részvétel feltétele, hogy az illető portáján rend és tisztaság legyen. Hogyan érvényesül ez a gyakorlatban, mik az első tapasztalatok? – erről nyilatkozott a hvg.hu-nak Pócs János a város fideszes polgármestere és parlamenti képviselője.

hvg.hu Vélemény

Bírák félelme: A kormány domesztikálna bennünket

A bírókat érintő drasztikus intézkedésekkel, beleértve a fiatalítást, a kormány igyekszik egy hozzá szorosabban kapcsolódó igazságszolgáltatást kiépíteni -- mondta el a hvg.hu kérdésére több, neve elhallgatását kérő bíró.

Fürjes Judit Vélemény

Osztolykán Ágnes: „Mélyítik a szakadékot romák és nem romák között”

Osztolykán Ágnes, az LMP parlamenti képviselője több ponton bírálta Orbán Viktor és Farkas Flórián néhány napja aláírt megállapodását, amely többek között előirányozza, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli romát vonjanak be a munkaerőpiacra. Attól tart – mondta el a hvg.hu-nak –, hogy csak azok fognak támogatásban részesülni, akik „kegyeltjei” az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökének.

hvg.hu Vélemény

Simonovits András: 600 ezer embert érinthet a kormány nyugdíjjavaslata

A Fidesz nyolcévi ellenzékisége alatt mindent megtett a gazdaság ésszerű átalakitásának akadályozására és most képtelen szembe nézni e felelőtlen viselkedés lélektani hatásaival - nyilatkozta a hvg.hu-nak Simonovits András, MTA Közgazdaságtudományi Intézetének munkatársa, a Nyugdíj és Idősügyi Kerekasztal tagja.

Karsai László Vélemény

Karsai László: A németeknek a zsidók kiirtása mindennél fontosabb volt

Karsai László alábbi cikkében vitatja Ungváry Krisztiánnak azt az állítását, hogy a németeknek 1944-ben fontosak lettek volna a munkába állítható magyar zsidók. Zsidótlanítani akarták Magyarországot, függetlenül katonai érdekeiktől, és ehhez minden segítséget megkaptak a Horthy-Sztójay kormánytól, állítja a neves történész.

hvg.hu Vélemény

Karsai-Ungváry vita: kik a vidéki zsidóság eltűnésének fő felelősei?

Máig kísért a rejtély: miképpen tudták 1944. május 15-től július elejéig, néhány hét leforgása alatt összeszedni, gettókba gyűjteni, bevagonírozni és a haláltáborokba szállítani a vidéken élő, félmilliós lélekszámú magyar zsidóságot? Kit terhel a fő felelősség? A német megszállókat? A Sztójay-kormányt és -adminisztrációt, amiért még a németeknél is lelkesebben küldték a halálba honfitársaikat? Karsai László és Ungváry Krisztián eltérően látják az akkori eseményeket.

Fürjes Judit Vélemény

Összefogás a közszférában:„Egynyolcadra zsugorodhat a Fidesz támogatottsága”

Összefogás van kialakulóban a közszférában: a rendvédelmi dolgozók mellé felsorakoznak az orvosok, pedagógusok. Ha továbbra sem sikerül megállapodni a kormánnyal, a tiltakozás és a törvényes keretek között zajló, de a kormány számításait keresztülhúzó akciók a 2014-es választásokig folytatódhatnak -- nyilatkozta a hvg.hu-nak Vincze Tibor, a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének (RKDSZ) elnöke

György Péter Vélemény

György Péter: Kőbányai gőgje megsértette roma polgártársainkat

„Talán nem túlzás, ha asszimiláns, hiten kívüli, de ilyesfajta politikai dolgokban zsidó identitással rendelkező magyarként a bocsánatát remélem mindazoknak a roma polgártársainknak, akiket Kőbányai János magyarázhatatlan gőgje megalázott, megsértett, szíven ütött” – írja György Péter, aki az alábbiakban reflektált Kőbányai János A kiszántott falusi zsidók hűlt helye című cikkére.

HavariaPress Autó

Aszód-Tura: késnek a vonatok

Eltört a sín hétfő reggel Aszód és Tura állomások között, ezért a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon késnek a vonatok - tudta meg a HavariaPress.

Kurcz Béla Vélemény

Habsburg trónfosztás – szavazatszámlálás nélkül

Miként lehetett elfogadtatni a 162 esztendeje a debreceni Nagytemplomban ülésező országgyűléssel a Függetlenségi Nyilatkozatot és a Habsburg-ház trónfosztását, ha senki sem számolta meg a voksokat? Hermann Róbert hadtörténészt kérdeztük.

hvg.hu Vélemény

Választási visszaélések a Mazsihisznál?

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) most folyó tisztújító választásain sorozatos visszaélések történtek – írja a Szombat folyóirat legújabb száma. Ezek után egyáltalán választásnak tekinthető-e a most folyó procedúra? –teszi fel a kérdést a lap.

Fontos Erzsébet Vélemény

Álrokkantak, rettegjetek, jön a munkaszimulátor!

A rendszerváltás után sokan a munkanélküliség fenyegetése elől a rokkantsági státuszba menekültek. A csekély összeg édes kevés volt a megélhetéshez, mégis állandó, stabil anyagi forrást jelentett a családok számára. A kormány, szándéka szerint szigorúan felülvizsgálja csökkent munkaképességűek egészségi állapotát, kiszűri a „bliccelőket” és akit lehet, visszavezetik a munka világába.

Frenyó Anna (Berlin) Vélemény

Kilenc és fél zsidó - avagy kit járattak le Berlinben?

Heller Ágnest pécézte ki egy németországi magyar egyesület tiltakozása célpontjául, kihasználva a lehetőséget, hogy a filozófus is részt vett a berlini Tageszeitung hétvégén tartott médiatanácskozásán. Az MTV Híradó is beszámolt róla, hogy botrány tört ki – de arról nem, hogy ez nem Heller Ágnest, hanem támadóit járatta le. Helyszíni beszámoló.

Fontos Erzsébet Vélemény

Kivirulnak a szürke pesti közterek? Lelkes fiatalok színesítik a várost

Budapestet sok helyen dohos épületegyüttesek uralják, ahol a terek szürkék és fantáziátlanok. Mindezek hatására az emberek elidegenednek környezetüktől és végeredményben egymástól is. Egy maréknyi fiatal ezeket a problémákat akarta orvosolni, ezért a főváros három forgalmas csomópontját gyökeresen megújította, úgy, ahogy ezt Vasarely megálmodta. A művész ars poeticája volt, hogy a művészet vonuljon ki a közterekre.

Kóti Lóránt Vélemény

Mi lesz a betegszállítással? Rejtélyes átszervezés

A betegek érdekeire hivatkozva szervezi át junius 1-től a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a betegszállítás irányítását, többszáz millió forintért. Ám ezzel aligha oldják meg az indokul felhozott problémákat, kárvallottjai viszont a betegek és betegszállítók lehetnek. A Magyar Telekom-leány által működtetett TETRA-telefonrendszer kapacitáskihasználtsága viszont alighanem javulhat.

1 2 3 4 5 6 7
10
Megbénult közlekedésre és tüntetésekre számít a kormány no-deal Brexit esetén

Megbénult közlekedésre és tüntetésekre számít a kormány no-deal Brexit esetén

Lovasszekér hajtott a nézők közé Szajolon, többen megsérültek

Lovasszekér hajtott a nézők közé Szajolon, többen megsérültek

Százezrek tüntetnek Hongkongban, a szomszédos Sencsenben pedig gyakorlatoznak a katonák

Százezrek tüntetnek Hongkongban, a szomszédos Sencsenben pedig gyakorlatoznak a katonák

Négy autóval ütközött egy medve Romániában

Négy autóval ütközött egy medve Romániában

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülő a Balaton-felvidéken

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülő a Balaton-felvidéken

Második meccsét is megnyerte a DVSC

Második meccsét is megnyerte a DVSC

András herceget lencsevégre kapták Epstein házában

András herceget lencsevégre kapták Epstein házában

Spanyolország engedélyezi az Open Arms kikötését

Spanyolország engedélyezi az Open Arms kikötését

Tömegek búcsúztatták az El Paso-i lövöldözés áldozatát

Tömegek búcsúztatták az El Paso-i lövöldözés áldozatát

Hangok, okospohár és klimatizált párna segíthet átvészelni a kánikulát

Hangok, okospohár és klimatizált párna segíthet átvészelni a kánikulát

Sírva vette át a lovagkeresztet Fodor Zsóka, akit sokan Magdi anyusként ismernek

Sírva vette át a lovagkeresztet Fodor Zsóka, akit sokan Magdi anyusként ismernek

A címlapról ajánljuk