Tetszett a cikk?

"Megfelelően képzett vagyok a feladatra" - hessegette el az ország vezetésére való alkalmasságát, felkészültségét...

"Megfelelően képzett vagyok a feladatra" - hessegette el az ország vezetésére való alkalmasságát, felkészültségét firtató kérdéseket a jelek szerint önbizalomhiányban aligha szenvedő Szergej Sztanisev szocialista pártelnök. Az Ukrajnához tartozó Cserson városban született politikus - akinek anyja orosz, bolgár apja pedig az állampártban magas beosztásban tevékenykedett - a moszkvai egyetem történelem szakán végzett, a kilencvenes évek elején pedig üzleti tanulmányokat folytatott a neves London School of Economics menedzserképzőben. A Moszkvában élő, kettős állampolgárságú fiatalember 1995-ben települt haza Bulgáriába, egy évvel később mondott le orosz állampolgárságáról, majd a szocialistákhoz csapódott, és hamarosan a párt külügyekért felelős titkára lett. A párt élére négy éve került, amikor átvette a stafétabotot államfővé választott elődjétől. Személyén túl azonban a párt fiatalítása nem sikerült, az egykori nómenklatúra embereitől nem tudott megszabadulni, olyannyira, hogy több miniszteri poszt várományosa egyes hírek szerint ugyanaz a politikus, aki részt vett az 1997-ig regnáló szocialista kormányban. És ez rossz ómen, hiszen akkor a Zsan Videnov pártelnök vezette kabinet reformokkal szembeni ellenállása gazdasági válságba sodorta az országot, ami a szocialisták bukását is okozta részben. Szenvedélyes motoros, imádja a száguldást, és a konzervatív közvélemény előtt is nyíltan vállalja, hogy házasságon kívül együtt él egy népszerű televíziós riporternővel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Nagyban gondolkodnak

Nehéz kormányalakítási tárgyalások várnak a szombati parlamenti választást nyolc, ellenzékben eltöltött év után megnyert szocialisták számára. A fiatal Szergej Sztanisev vezette párt a legfőbb riválisával, az utóbbi ciklusban kormányzó excár pártjával kötendő nagykoalícióban bízhat.

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

Mire számíthat Orbán, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke?

Újra tízezrek vonultak a belarusz utcákra, 77 tüntetőt vettek őrizetbe

Újra tízezrek vonultak a belarusz utcákra, 77 tüntetőt vettek őrizetbe

Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet