Tetszett a cikk?

Evian, Franciaország (2003): A globalizáció kihívására szerkezeti reformokat szorgalmaznak a gazdaságban.

Evian, Franciaország (2003): A globalizáció kihívására szerkezeti reformokat szorgalmaznak a gazdaságban. Az iraki háború ügyében megosztott Nyolcak megegyeznek, hogy eljött az ideje az újjáépítésnek.

Sea Island, USA (2004): A legszegényebb országok számára meghosszabbítják az adósságelengedés lehetőségét, de nem hajlandók törölni a nemzetközi hitelintézetekkel szembeni afrikai tartozásokat. Szorgalmazzák az arab- izraeli konfliktus megoldását, aminek révén gazdasági és politikai reformokat lehetne végrehajtani a Közel-Keleten.

Gleneagles, Nagy-Britannia (2005): Vállalják, hogy 2010-től a duplájára, évi 50 milliárd dollárra növelik az afrikai országoknak folyósított segélyeket, és 50 milliárddal emelik a fejlődő államok csoportjának nyújtott keretet. Sürgős feladatnak nevezik a globális felmelegedés megfékezését, ám konkrét célokat nem fogalmaznak meg.

Szentpétervár, Oroszország (2006): Ígéretet tesznek a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) dohai fordulójának újraindítására. Nem tudják rávenni Oroszországot az EU által 1990-ben kezdeményezett, a piaci játékszabályokat rögzítő nemzetközi energiacharta aláírására.

Heiligendamm, Németország (2007): Elkötelezik magukat a tárgyalások megkezdésére a 2012-ben lejáró kiotói szerződést meghosszabbító és kiterjesztő megállapodásról, valamint az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 2050-re történő megfelezéséről. Az AIDS, a malária és a tbc elleni küzdelemre 60 milliárd dollárt ígérnek Afrikának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Listázás

A világgazdaság bajait, Afrika gondjait és a globális felmelegedést is napirendre vették a Nyolcak csúcstalálkozóján Japánban. A megoldásokhoz viszont hiányzik az egyetértés.

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU