Észak-Korea szintet lépett a fenyegetőzésben, egyszerre két országnak is üzent

Észak-Korea szintet lépett a fenyegetőzésben, egyszerre két országnak is üzent

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Japán-szigeteket elsüllyesztené, Amerikából pedig hamut csinálna a kommunista diktatúra, méghozzá atomfegyver bevetésével.

Észak-Korea a saját hírügynökségén keresztül üzente meg, legszívesebben mit művelne Japánnal és az Egyesült Államokkal, amiért elérték, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa (ENSZ BT) újabb szankciókat hozzon az atomfegyverrel fenyegetőző kommunista diktatúra ellen.

Észak-Korea a gonosz eszközének nevezte az ENSZ BT-t, amelyet szerinte olyan országok alkotnak, amelyeket pénzzel megvesz és kénye-kedve szerint ugráltat az Egyesült Államok.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) helyi idő szerint hétfő este szavazott meg New Yorkban újabb egyhangú határozatot arról, hogy tovább büntetik Észak-Koreát a szeptember 3-i kísérleti hidrogénbomba-robbantásért: megtiltják az észak-koreai textilexportot és felső határt szabnak a nyersolajimportnak. Az Egyesült Államok ennél szélesebb körű és keményebb büntetőintézkedéseket javasolt, de Oroszország és Kína támogatásának megszerzéséhez engednie kellett.

©

Az észak-koreai hírügynökség csütörtöki jelentése szerint az újabb szankciók miatt atombombával kellene a tengerbe süllyeszteni a Japán-szigeteket. Az Egyesült Államokból ugyanezzel a megoldással csinálnának hamut.

©

Észak-Korea a Dzsucse rakétáját emlegette az újabb fenyegetésben. A dzsucse vagy csucshe politikai és valamelyest vallási eszme, Észak-Korea hivatalos ideológiája és a rajta alapuló állam rendszere, a Kim-dinasztia rezsimjének szerves része. Politikai eszmeként a modern diktatúra egyik formája, gyakorlatilag a marxizmus és nacionalizmus extrám formájának keveréke.

Az észak-koreai atom- és rakétaprogram miatt Japán betiltotta a kereskedelmet Észak-Koreával, megszakított a két ország közötti közvetlen közlekedést, kemény vízumkorlátozásokat vezetett be, és nem engedélyezi a belépést japán kikötőkbe olyan hajók számára, amelyek előzőleg Észak-Koreában jártak.