szerző:
MTI

A nőt a lábán harapta meg egy fóka, amikor egy barátjával úszni mentek csütörtök reggel.

Oroszlánfóka harapott meg egy fürdőzőt San Francisco Aquatic Park nevű strandján csütörtökön. Ez már a negyedik fókatámadás az amerikai vizekben nagyjából egy hónap alatt.

A San Franciscó-i Tűzoltóság és Mentőszolgálat a közösségi médiában tette közzé, hogy segélyhívásra vonultak ki az Aquatic Parkba, ahol a parton egy nyugdíjas mentős kollégájuk látta el éppen a megharapott nőt, akit ezután kórházba vittek.

A nő térdét érte a harapás. A nyugdíjas mentő éppen arrafelé úszott, így tudott segíteni neki kijutni a vízből. Egy szemtanú szerint a sérült igen erősen vérzett, amikor a partra került.

A nő egy barátja a San Francisco Chronicle-nek elmondta, hogy a South End Rowing Club nevű evezőscsapat két tagja csütörtök reggel úszni ment, amikor egy oroszlánfóka a nő lábába harapott és megpróbálta a mélybe húzni.

Az SFFD képviseletében John Baxter arra hívta fel a fürdőzők figyelmét, hogy egyedül ne ússzanak, és mindig nagyon alaposan nézzenek körül.

A múlt hónapban már történetek hasonló balesetek: először december 15-én egy fürdőző férfi szenvedett "súlyos fókaharapást" a combján, őt a San Franciscó-i General Hospitalben kezelték, később két másik úszóval ugyanez történt.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!