szerző:
HVG

A tömegsport diadalának is tekinthető az, hogy Norvégia az idei téli olimpián 39 érmet szerzett, s ezzel maga mögé utasította az USA-t, amely 2010-ben Vancouverben 37 érmet gyűjtött.

A gyerekek kilenctizede a helyi klubokban kezd el sportolni, s csak néhány év múlva kezdik mérni az eredményeket, az első években inkább az a fontos, hogy mindenki megszeresse a sportot.

A kiugró tehetségeket később speciális táborban készítik fel, de a norvég olimpiai büdzsé még így is jóval kisebb, mint a hasonló méretű országoké.

Persze akadnak kétkedők is, akik szerint az is közrejátszik a sikerben, hogy a norvég sportolók látványos mennyiségben szednek asztmagyógyszereket. A svédek szerint ez doppingolásnak számít, ám sok szakértő szerint a sportolók között valóban kiugróan magas az asztmatüneteket produkálók aránya, így aki gyógyszert szed, az csak annyit ér el, hogy az egészségesekkel azonos esélyekkel vág neki a versenyeknek.   

A norvég sporteredményekről szóló cikket a friss HVG-ben találja.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!