szerző:
hvg.hu

Egy pillanat alatt bepuszilta az út szélén parkoló Ford Mustangot a Kilauea tűzhányó lávája.

Eddig mintegy harminc házat pusztított el és csaknem kétezer embert kényszerített otthonának elhagyására a Hawaii szigetén a napokban kitört Kilauea tűzhányó.

A vulkánból származó láva most is az utcákon hömpölyög, és semmit nem kímél. Utóbbit mutatja az a facebookos videó is, amelyet mostanra több mint 3,5 millióan néztek meg, és amely a lávafolyam pusztító erejét hivatott bemutatni.

A felvételen egy út szélén hagyott Ford Mustang is látható, de nem sokáig, a kocsit elérő kőzetolvadék ugyanis rövid idő alatt "felfalta" azt. A videón mindez persze gyorsítva látható, de a végeredmény ettől függetlenül is döbbenetes.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!